Fredag 18 Jun
Stockholm

Här får Gustavsson en stående ovation

Jonas Gustavsson är tillbaka med besked efter sitt senaste hjärtfel. Efter att ha blivit inbytt och stoppat 16 av 17 skott i fredagens möte med Buffalo Sabres höll han i natt nollan när divisionsrivalen Boston Bruins besökte Air Canada Centre.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Toronto Maple Leafs vann med 2-0 efter 25 räddningar av Gustavsson. Efter slutsignalen bjöd hemmapubliken 25-åringen på en stående ovation.

– Jag är så himla glad över att vara tillbaka på isen och få spela här hemma mot Bostion Bruins och hålla min första nolla i NHL. Det är ingenting som händer varje dag, säger Jonas Gustavsson till AP.

Färjestads före detta guldmakare genomgick sitt andra hjärtingrepp i början av december. Efter drygt två veckors vila har han kommit tillbvaka på ett storstilat sätt och får beröm av coachen Ron Wilson.

– Han har arbetat väldigt hårt. Han har inte låtit de här medicinska bakslagen störa honom alls. Han är rätt stabil och har bevisligen karaktär som har genomgått två hjärtoperationer plus den ljumskskada han drabbades av. Han kommer tillbaka och arbetar hårt på träningarna med målvaktscoachen Francois Allaire och jag är väldigt glad att vi hittade ett sätt för honom att få den där nollan, säger Wilson.

Viktor Stålberg, som gjorde sitt första NHL-mål på fredagen, fick en hög klubba i ansiktet från Bostons Blake Wheeler i den andra perioden. Han återvände dock i tredje med ett visir på hjälmen.

Gustavsson hyllas i ACC

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela