Loui Eriksson förlängde sin poängsvit till sju matcher i natt.
Loui Eriksson förlängde sin poängsvit till sju matcher i natt.

Louis sjuka poängsvit

... men Dallas föll mot San José.


Han gick mållös från isen i tolv raka matcher. Nu kan han inte lämna densamma utan att göra poäng. I nattens förlust mot San José Sharks förlängde Loui Eriksson sin poängsvit till sju matcher genom, att göra mål för tredje gången på de fyra senaste matcherna.

Sedan den 8 december har 24-åringen svarat för tio poäng (3+7) på sju matcher. Han är därmed uppe i 33 poäng (12+21) på 36 matcher och är trea i poängligan för svenskar efter suveränerna Henrik Sedin (44 poäng) och Nicklas Bäckström (40 poäng).

Loui Erikssons tolfte mål för säsongen gav emellertid inte Dallas Stars mer än ett plåster på såret i hemmamötet med San José Sharks. Gästerna vann med 4-2 efter två mål från avsatte lagkaptenen Patrick Marleaus klubba. Marleau är uppe i 23 mål den här säsongen och delar andraplatsen i målligan med Alexander Ovechkin. New York Rangers Marian Gaborik, målskytt i nattens 3-1-seger över Carolina Hurricanes, toppar på 25 mål.

I och med segern återtog San José förstaplatsen i Pacific Division från Los Angeles Kings.

I Dallas har Fabian Brunnström fortsatta problem i det offensiva spelet. Han har gått mållös från tio raka matcher och har inte gjort poäng på de nio senaste matcherna. Totalt har det blivit ett mål och sex assist på 23 matcher.

i San José spelade Douglas Murray mer än 24 minuter och var +1. Endast Dan Boyle hade mer istid av Sharks spelare.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!