- Foto: Scanpix

"Det har blivit krux"

I sommar kan Ilya Kovalchuk bli unrestricted free agent. Det är ett scenario som Atlanta Thrashers desperat vill undvika, men just nu går inte förhandlingarna särskilt bra. – Det har blivit krux, säger general managern Don Waddell.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Ända sedan i somras har Don Waddell och Ilya Kovalchuks agent Jay Grossman samtalat kring en förlängning av lagkaptenens kontrakt. Waddell har hela tiden påstått att parterna gör framsteg, även när rapporter om det motsatta publicerats av media.

Efter det senaste mötet med Grossman är Don Waddell emellertid inte lika optimistisk. I en intervju med Atlanta Journal-Constitution erkänner han att samtalen har komplicerats, att "det har blivit krux".

– Vår hållning är annorlunda än hans hållning just nu. Deras hållning är att de vill ha ett visst antal år med en viss summa pengar och vi har har en annorlunda syn på den saken, säger Don Waddell till tidningen.

– Det här är något vi måste arbeta oss igen. Vi har tagit oss igenom allt annat, nu måste ta oss igenom det här.

"Vill spela för samma klubb hela livet"

26-årige Kovalchuk var den första spelaren att väljas i draften 2001. Sedan dess har han varit Atlanta Thrashers obestridlige stjärna i vått och torrt. Problemet är att klubben har haft väldigt få framgångar under sin tid i NHL. Kovalchuk har snart spelat 600 NHL-matcher, men har inte mer än fyra slutspelsmatcher på sitt cv.

Om Don Waddell inte kan övertyga Ilya Kovalchuk att skriva på ett nytt kontrakt med Thrashers innan trading deadline är ett klubbyte mer eller mindre oundvikligt.

– Det är affärer. Jag tror att varje spelare går igenom det. Det är första gången för mig. Det här är klubbledningens beslut, men jag gillar allt här. Som jag har sagt många gånger vill jag spela för en klubb hela livet, men man vet aldrig, säger ryssen till Atlanta Journal-Constitution.

Ilya Kovalchuk har gjort 20 mål och 17 assist på 29 matcher den här säsongen. Under sin NHL-karriär har han svarat för 317 mål och 594 poäng på 574 matcher.

Hockeysverige.se

/
/
/
nhl