Daniel och Henrik Sedin pumpar inte mål.
Daniel och Henrik Sedin pumpar inte mål.

Sedinarnas tidiga julklapp

Sex poäng av tvillingarna mot Nashville.


Det pratas om att Henrik Zetterberg och Nicklas Bäckström blir Sveriges viktigaste forwards i OS. Någonstans på vägen har Henrik Sedin och hans brorsa Daniel blivit bortglömda. Tvillingarna är en av NHL:s hetaste duos just nu. Sedan Daniel Sedin återvände till isen efter sitt fotbrott har duon gemensamt svarat för 41 poäng på 15 matcher.

Sex av dessa kom i nattens möte med Nashville Predators. Både Daniel och Henrik bidrog med ett mål och två assist i en match som Vancouver Canucks dominerade från början till slut.

Henrik Sedin, som har gjort 22 poäng (3+19) på 15 matcher sedan Daniel blev spelklar, gick upp på 47 poäng (16+31) och delar återigen andraplatsen i NHL:s poängliga med New York Rangers Marian Gaborik. De ligger fyra poäng bakom Joe Thornton, San José Sharks, som gjorde 1+1 i 3-2-segern över Chicago Blackhawks och har samlat ihop 51 poäng (10+41).

Edler tillbaka efter sin axelskada


Nashville Predators kom till Vancouver med fyra raka segrar i ryggen. Nu tog segersviten stopp. Laget var nära att lämna isen mållöst, men hete Patric Hörnqvist lyckades spräcka Roberto Luongosnolla med drygt fem minuter kvar att spela.

Hörnqvist förlängde därmed sin poängsvit till fem matcher. Han har gjort 5+3 och varit +6 under den perioden.

Noterbart är att Alexander Edler var tillbaka i spel. Vancouverbacken missade de sex senaste matcherna på grund av en axelskada. I natt spelade han med sin mått mätt försiktiga 17.38.

Hockeysverige.se

/
/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!