Daniel Alfredsson skadad i natt

"Jag blir nog borta några veckor". Se tacklingen som sänkte Alfredsson.


Flera tilltänkta svenska OS-stjärnor har drabbats av skador otäckt nära inpå turneringen i Vancouver. Senast i raden av offer är Daniel Alfredsson. Han fick lämna nattens bortamatch mot Pittsburgh Penguins redan i första perioden sedan hemmalagets Craig Adams delat ut en tung tackling efter att ha dykt upp i svenskens döda vinkel.

Alfredssons duellerade om pucken med Sergei Gonchar i det offensiva vänsterhörnet när Adams kom farande och skickade Ottawakaptenen till isen så att hjälmen flög all världens väg. Först befarades det att tacklingen hade tagit i huvudet på 37-åringen, men repriserna visar att det var axeln som tog större delen av smällen.

- Jag kommer antagligen att träffa en doktor på torsdagen (läs i dag) och få axeln röntgad för att se vilka skador jag har. Men jag förväntar mig nog att bli borta i minst ett par veckor, sade Daniel Alfredsson till AP efter matchen, då han hade vänsteraxeln i mitella.

Föll ihop efter Alfredssons skada

Craig Adams slapp utvisning helt och hållet för tacklingen på Alfredsson. Det gjorde Ottawacoachen Cory Clouston uppenbart upprörd i båset. Efter matchen vägrade han dock att uttala sig om incidenten.

Utan sin härförare på isen blev Ottawa ett lovligt byte för Pittsburgh Penguins. Det stod 1-1 när Daniel Alfredsson klev av isen. I den andra perioden tappade Ottawa konceptet och släppte in fem raka mål.

Roligast hade Evgeni Malkin, som äntligen fick målskyttet att lossna. Med sitt hattrick var det här första gången den här säsongen som fjolårets poängkung gjorde mer än ett mål i en match.

Poängmässigt var veteranen Bill Guerin värre med två mål och två assist medan Sidney Crosby spelade fram till tre mål och närmade sig Henrik Sedin på tredjeplatsen i NHL:s poängliga. Crosby har 46 poäng, Sedin 47.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!