Sveriges OS-målvakt Henrik Lundqvist slaktades i natt. Tre mål på elva skott betydde bänken. - Foto: Scanpix

Här förnedras Tre Kronors OS-målvakt

Henrik Lundqvist förlöjligad och utbytt - på hemmais.

Det var ingen rolig natt förHenrik Lundqvist i Madison Square Garden. Hans New York Rangers förlorade med 0-6 mot Philadelphia Flyers.

För Lundqvist tog matchen slut redan efter första perioden. Då hade Rangers svenske OS-keeper släppt in tre mål på elva skott. In i Rangers kasse kom debutanten Chad Johnson. Han fick det inte mycket roligare.

Bara 23 sekunder in i den andra perioden satte Simon Gagne 4-0. Gagne fortsatte att trivas mot Chad Johnson och satte ytterligare två mål för sitt första hattrick på fyra år.

Den skadeförföljde forwarden hade bara gjort två mål på 14 matcher inför nattens match, men fick det nu att lossna ordentligt och hade en assist vid sidan av sina tre mål. Kanadensaren missade nästan två månaders spel och totalt 24 matcher efter att ha opererat ett ljumskbräck i oktober. På 15 matcher är han uppe i tolv poäng (5+7).

Medan Henrik Lundqvist hade en mardrömsmatch var Philadelphias Mike Leighton desto mer framgångsrik. 28-åringen, som plockades upp från Carolina via waivers tidigare i månaden, registrerade sin fjärde raka seger i Flyerströjan och sin första NHL-nolla på fem år.