Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vancouvers svensktrio låg bakom mäktig vändning

- 01/01/2010, 12:25 -
1 av 3

2 av 3

3 av 3

Scanpix

Henrik Sedin, Daniel Sedin och Mikael Samuelsson satte varsitt mål när man gick från 0-3 till 3-3 mot St Louis.

Svenskarna i Vancouver Canucks fortsätter att ösa in mål. I natt kom ytterligare tre när Vancouver vände 0-3 till 4-3 mot St Louis efter mål av Christian Ehrhoff i förlängningen.

Ehrhoff må ha satt avgörandet, men det var svenskarna Henrik Sedin, Daniel Sedin och OS-ratade Mikael Samuelsson som låg bakom vändningen.

Daniel Sedin reducerade till 1-3 i slutet på den tredje perioden. Dessförinnan hade Alexander Steen gett St Louis ledningen med sitt sjunde mål för säsongen och Keith Tkachuk och Andy McDonald utökat till både 2-0 och 3-0.

Sen var det dags för den formstarke Mikael Samuelsson att kliva fram. 5.46 in i den tredje perioden reducerade han till 2-3 och med mindre än två minuter kvar av matchen kvitterade Sveriges och Canucks poängkung till 3-3.

Sen tog det bara två minuter innan Ehrhoff hade avgjort matchen i förlängningen.

3-3-målet var Henrik Sedins 19:e för säsongen. Han hann även med att assisterade brorsan Daniel till 2-3-målet och det innebär att han nu är tvåa i NHL:s poängliga med sina 53 poäng. San Jose Sharks Joe Thornton leder fortfarande på 55 poäng.