Vancouvers svensktrio låg bakom mäktig vändning

Henrik Sedin, Daniel Sedin och Mikael Samuelsson satte varsitt mål när man gick från 0-3 till 3-3 mot St Louis.

Svenskarna i Vancouver Canucks fortsätter att ösa in mål. I natt kom ytterligare tre när Vancouver vände 0-3 till 4-3 mot St Louis efter mål av Christian Ehrhoff i förlängningen.

Ehrhoff må ha satt avgörandet, men det var svenskarna Henrik Sedin, Daniel Sedin och OS-ratade Mikael Samuelsson som låg bakom vändningen.

Daniel Sedin reducerade till 1-3 i slutet på den tredje perioden. Dessförinnan hade Alexander Steen gett St Louis ledningen med sitt sjunde mål för säsongen och Keith Tkachuk och Andy McDonald utökat till både 2-0 och 3-0.

Sen var det dags för den formstarke Mikael Samuelsson att kliva fram. 5.46 in i den tredje perioden reducerade han till 2-3 och med mindre än två minuter kvar av matchen kvitterade Sveriges och Canucks poängkung till 3-3.

Sen tog det bara två minuter innan Ehrhoff hade avgjort matchen i förlängningen.

3-3-målet var Henrik Sedins 19:e för säsongen. Han hann även med att assisterade brorsan Daniel till 2-3-målet och det innebär att han nu är tvåa i NHL:s poängliga med sina 53 poäng. San Jose Sharks Joe Thornton leder fortfarande på 55 poäng.