Tisdag 27 Sep
Stockholm

Planerade fight i ett halvår - firade vinsten i kylan

1 av 3
Dan Carcillo och Shawn Thornton blev först med att slåss.
2 av 3
Dan Carcillo och Shawn Thornton blev först med att slåss. Foto: Scanpix
3 av 3

Philadelphia Flyers Dan Carcillo ville bli först med att slåss i NHL:s utomhusmatch på Fenway Park. Gav sig på Boston Bruins bråkstake Shawn Thornton och firade vinsten i utvisningsbåset. Se fighten här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

När NHL i somras avslöjade att säsongens Winter Classic skulle spelas mellan Boston Bruins och Philadelphia Flyers såg Dan Carcillo chansen. Han skulle bli den förste att slåss i den årliga utomhusmatchen.

Inför matchen byggde Carcillo upp stämningen och "hotade" Bostons buse Shawn Thornton.

– En fight är en fight. Det spelar ingen roll om det är ute eller inne. Men jag kommer att frysa när jag sitter där (utvisad) i fem minuter.

Thornton ville tona ned den planerade fighten, men misslyckades direkt.

– Det är ganska komiskt egentligen. Förra året var alla emot uppgjorda fighter och nu vill alla ha en till Winter Classic. Men jag är här för att spela hockey och inte bara fightas. Men som alltid, om något måste åtgärdas så löser jag det.

Thorntons uttalande sågs som en inbjudan av Carcillo och redan i den första perioden kastade boxarna handskarna inför 38 112 på basebollstadion Fenway Park.

Efteråt ansåg Carcillo att han vunnit och firade "boxningssegern" med att reta Bostons supportrarna och Thornton själv från utvisningsbåset.

Matchen då? Den vann Boston med 2-1 efter Marco Sturms mål i förlängningen.

Första slagsmålet i Winter Classic

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.