Tisdag 27 Sep
Stockholm

Robert Nilssons Oilers vägrade betala nota för nyårsfest

Edmontonspelarna gjorde bort sig under nyårsnatten.
Edmontonspelarna gjorde bort sig under nyårsnatten. Foto: Scanpix

"De hotade min personal", säger ägaren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Edmonton Oilers nyårsfest på en lyxrestaurang i Calgary har vållet stort eftermäle i Kanada. Detta sedan lagets spelare vägrat betala hela notan. Maurizio Terrigno, som äger restaurangen Osterio de Medici, säger till CTV att spelarna försökte förhandla ned priset på sin festkväll efter att ha blivit förolämpade över storleken på notan.

- De här killarna kom hit, njöt av vår gästfrihet och när notan kom in blev de helt tokiga och började till och med hota min personal på ett nedsättande sätt. De sa 'Vi är Edmonton Oilers, vi förväntar oss 50 procent i rabatt', berättar Maurizio Terrigno.

Enligt restaurangägaren beställde spelarna mat och framför allt alkohol för mer än 14 000 dollar. På det tillkom skatt på närmare 700 dollar och ytterligare 18 procent i dricks som gjorde att totalsumman hamnade på 16 796 dollar - nästan 115 000 svenska kronor.

Enligt Oilers presstalesman Allan Watt löste sig allt på plats.

- De fick en nota som de ansåg vara helt uppåt väggarna. De hörde sig för om den och förklarade att de var missnöjda med den. Restaurangen justerade den med 7 000 dollar, de betalade och gick därifrån, säger Watt till CTV.

Ett av problemen ska ha berört en dyr flaska konjak. En av spelarna anklagas att ha druckit direkt från en flaska och sedan vägrat att betala för hela flaskan - eftersom han bara tog en klunk.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.