Tisdag 27 Sep
Stockholm

Berglunds coach får kicken

I fjol förde han St. Louis Blues till en sensationell slutspelsplats. Nu får Andy Murray sparken.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

På lördagen meddelade klubben sitt beslut att göra en förändring på coachsidan efter att bara ha tagit 40 poäng på säsongens 40 inledande matcher.

St. Louis, med svenskarna Patrik Berglund och Alexander Steen i laget, inledde säsongen med att vinna dubbelmötet med Detroit Red Wings i Globen. Därefter har laget svajat betänkligt. Bara Red Wings har gjort färre mål (104) än Blues (105) av lagen i Western conference där St. Louis parkerar på tolfte plats, nio poäng efter Los Angeles Kings som har den åttonde och sista slutspelsplatsen.

Andy Murray ersätts av Davis Payne, 39-åringen som så sent som i somras tog över lagets farmarlag Peoria Rivermen. Hans anställning är på en tillsvidarebasis och enligt TSN kommer han att bli kvar åtminstone säsongen ut.

"Davis har stor kunskap om spelarna i vår organisation och vi känner att han är den bästa kandidaten att coacha vårt lag. Han har nio säsonger med fler segrar än förluster på farmarlagsnivå och det inkluderar ECHL-mästerskapet han vann 2006", skriver presidenten John Davidson i ett pressmeddelande.

Andy Murray tog över St. Louis Blues i december 2006. I fjol nominerades han till Jack Adams Award som ligans främsta coach efter att ha lett Blues till slutspel, trots att laget var sämst i hela NHL så sent som i januari i fjol.

Hockeysverige.se

nhl
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.