En uppretad Lundqvist blev en vinnare till slut.
En uppretad Lundqvist blev en vinnare till slut. - Foto: Scanpix

Kung Henrik jagade motståndare på isen

Boston Bruins Marc Savard petade på New York Rangers stjärnmålvakt - då tog Lundqvist saken i egna händer och ville göra upp med Bruinscentern.

New York Rangers har inte haft det särskilt lätt den senaste tiden. Förluster har avlöst varandra och slutspelsplatsen är långt ifrån säkrad.

Därför är det inte så underligt att Tre Kronormålvakten Henrik Lundqvist är lite lättirriterad numera.

När Boston Bruins Marc Savard i natt petade på "Henke" efter avblåsning brast det för svensken som började jaga Savard mot sarghörnet. Ett tag såg det ut att bli en rejäl fight mellan 185 centimeter långe och 90 kilo tunge Lundqvist och 178 centimeter korte Savard, men det hela lugnade ner sig. Efteråt förklarade Lundqvist sitt tilltag.

– Jag har inget emot fysiskt spel, men man sticker inte dit klubban efter avblåsning, säger Lundqvist som räddade 26 skott till NHL.com.

Matchen då? Jo, den vann Rangers - efter visst besvär. Rangers tog ledningen halvvägs in i den första perioden genom Ales Kotalik. Erik Christensen utökade till 2-0 i den andra. Med bara fem minuter kvar var man på väg mot en välbehövlig seger, men då hände det. I power play åkte man först på ett baklängesmål av Matt Hundwick och minuten senare kvitterade även Blake Wheeler.

Katastrof trodde de flesta. Men då steg Chris Higgins fram och sköt in segermålet bakom Tuukka Rask med mindre än en minut kvar. Madison Square Garden exploderade och efteråt var Rangerscoachen John Tortorella nöjd med segern, men också att målkungen Marian Gaborik inte gjorde mål.

– Vi spelade bra och förtjänade att vinna, säger coachen John Tortorella till NHL.com.

– Och det var inte så dumt att se någon annan Gaborik göra mål för en gångs skull.

Rangers är nu trea i Atlantic Division och på 17:e plats totalt i NHL.