Onsdag 28 Sep
Stockholm

"Monstret" fantastisk i natt

1 av 4
2 av 4
Monstret visade bragdtakter i natt.
3 av 4
Monstret visade bragdtakter i natt. Foto: Scanpix
4 av 4

Jonas Gustavsson utsågs till matchens förste stjärna när Toronto Maple Leafs vände och vann mot Florida Panthers.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Han har drabbats av i stort sett alla en elitidrottsman kan råka ut för den här säsongen.

Ändå står Jonas Gustavsson där som en kommande OS-målvakt för Tre Kronor och en bragdmålvakt för Toronto Maple Leafs.

I natt visade 25-åringen varför han kommer att bli en av NHL:s bästa målvakter de kommande åren. Efter att ha släppt in två skott från Bryan McCabe på bara en minut stängde han igen och bäddade för Torontos makalösa vändning i den andra perioden. Lee Stempniak reducerade för Toronto, Tomas Kaberle kvitterade och Alexei Ponikarovsky sköt in segermålet.

När Florida jagade kvittering i den tredje perioden visade "Monstret" sitt sanna jag och nu får finnen Vesa Toskala göra sig bekväm på bänken för svensken kommer inte lämna buren än på ett tag.

– Fast det var inte förrän sista sekunden jag kände mig säker på att vi skulle vinna. Det var en stor lättnad, säger han till AP.

– Men det är den här sortens tajta matcher, när allting kan hända, man vill spela och vinna.

Efteråt hyllades Gustavsson, som räddade 29 skott, av den pressade och ofta kritiserade coachen Ron Wilson som äntligen har en guldklimp i sitt lag.

– Det är det man tittar på i såna här matcher och det var en skön syn. Jonas vacklade inte, han bara bet ihop och kom igen, säger coachen Wilson.

Med lite mindre än halva grundsäsongen kvar har Toronto fortfarande en realistisk chans att ta sig till slutspel. En bragd i sig med tanke på den katastrofala säsongsstarten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.