Sean Avery fick sin revansch.
Sean Avery fick sin revansch. - Foto: Scanpix

Averys stora hämnd

New York Rangers Sean Avery blev sparkad av Dallas Stars för ett år sedan. I natt revanscherade han sig med fyra poäng när Rangers lekte på hemmais.


Sean Avery har gjort sig lika känd på isen som utanför. Men förra året slog han till med ett uttalande som ledde till att han blev avstängd av NHL och senare fick sparken av sin klubb Dallas Stars.

Det var direkt efter en match som 29-årige Avery uttalade sig om att hans ex tevestjärnan Elisha Cuthbert börjat dejta Calgary Flames Dion Phaneuf.

- Jag vill bara säga att jag är trött på modet att NHL-spelare börjar dejta mina rester, sa Avery i direktsändning.

Efter att ha fått kicken återvände han till New York Rangers som skrek efter en energispelare som skulle väcka krislaget. Det blev succé.

Fyra poäng i natt

I natt kom nästa succé. En stor sådan. När Dallas kom på besök till New York och Madison Square Garden var det Sean Averys stora chans att revanschera sig. Och som han gjorde det. AVery satte själv ett mål och passade till ytterligare tre. Efteråt hyllades han av alla, däribland Tre Kronors Henrik Lundqvist.

- Han är en stor spelare. Och när han är på topp märker man det. Han snackar mer, han är tuffare. Han är inblandad i allt. Att ha en sådan spelare som kan göra lite av allt, göra mål, slå smörpassningar och vara fysisk, det är viktigt för oss, berömde Henke.

Sågas av Dallas

Inte särskilt överraskande uteblev hyllningarna från Dallas sida.

- Han spelade bra idag, men han kunde inte rubba våra killar. Ni ger honom alldeles för mycket credd. Ge honom det under Fashion Week istället , sa Dallas tränare Marc Crawford om Averys passion för snygga kläder.

Henrik Lundqvist spelade även han stabilt och utsågs till matchens andre stjärna efter Avery. Lundqvist räddade 23 skott.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Xabi Alonso nobbar Liverpool

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

1 timme sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.