Tisdag 27 Sep
Stockholm

Averys stora hämnd

Sean Avery fick sin revansch.
Sean Avery fick sin revansch. Foto: Scanpix

New York Rangers Sean Avery blev sparkad av Dallas Stars för ett år sedan. I natt revanscherade han sig med fyra poäng när Rangers lekte på hemmais.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sean Avery har gjort sig lika känd på isen som utanför. Men förra året slog han till med ett uttalande som ledde till att han blev avstängd av NHL och senare fick sparken av sin klubb Dallas Stars.

Det var direkt efter en match som 29-årige Avery uttalade sig om att hans ex tevestjärnan Elisha Cuthbert börjat dejta Calgary Flames Dion Phaneuf.

- Jag vill bara säga att jag är trött på modet att NHL-spelare börjar dejta mina rester, sa Avery i direktsändning.

Efter att ha fått kicken återvände han till New York Rangers som skrek efter en energispelare som skulle väcka krislaget. Det blev succé.

Fyra poäng i natt

I natt kom nästa succé. En stor sådan. När Dallas kom på besök till New York och Madison Square Garden var det Sean Averys stora chans att revanschera sig. Och som han gjorde det. AVery satte själv ett mål och passade till ytterligare tre. Efteråt hyllades han av alla, däribland Tre Kronors Henrik Lundqvist.

- Han är en stor spelare. Och när han är på topp märker man det. Han snackar mer, han är tuffare. Han är inblandad i allt. Att ha en sådan spelare som kan göra lite av allt, göra mål, slå smörpassningar och vara fysisk, det är viktigt för oss, berömde Henke.

Sågas av Dallas

Inte särskilt överraskande uteblev hyllningarna från Dallas sida.

- Han spelade bra idag, men han kunde inte rubba våra killar. Ni ger honom alldeles för mycket credd. Ge honom det under Fashion Week istället , sa Dallas tränare Marc Crawford om Averys passion för snygga kläder.

Henrik Lundqvist spelade även han stabilt och utsågs till matchens andre stjärna efter Avery. Lundqvist räddade 23 skott.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.