Numera är det inte bara Alexander Ovechkin som är målfarlig, Nicklas Bäckström har lärt sig han också.
1 av 3
Numera är det inte bara Alexander Ovechkin som är målfarlig, Nicklas Bäckström har lärt sig han också. - Foto: Scanpix
2 av 3
3 av 3

"Bäckis" hyllas efter två mål i natt

Nicklas Bäckström går mot sin klart bästa målnotering i NHL-karriären. Efter nattens två fullträffar mot Ottawa Senators är "Bäckis" bara fem mål från fjolårets notering på 22 mål.


I fjol gjorde Nicklas Bäckström 22 mål. Det är en notering som han med all sannolikhet kommer att krossa den här säsongen. Nattens två mål mot Ottawa Senators ger Valbosonen 17 totalt den här säsongen. Detta på blott 43 matcher.

Tidigare har den naturliga turordningen i Washington varit att "Bäckis" ska passa till Alexander Ovechkin som ska göra mål. Den traditionen är emellertid rubbad. Coachen Bruce Boudreau har tjatat på "Bäckis" att han ska skjuta oftare och tjatet har bevisligen gett resultat. Halvvägs in på säsongen hade den svenske centern skjutit drygt hundra skott. Tidigare har han aldrig skjutit fler än 174 över en hel säsong.

I nattens match var det Bäckströms skytte som utgjorde skillnaden. Washington hade en bräcklig 2-1-ledning inför den tredje perioden sedan Ottawa fått liv tack vare en sen reducering av Chris Phillips i andra perioden.

"Beslutsamhet gör honom till en av de bästa"

Nicklas Bäckström satte dock matchvinnande 3-1 blott 26 sekunder in i perioden och spädde senare på till 4-1.

- Han visade mycket ledarskap, för jag tyckte att vi spelade klumpigt i andra perioden. Då klev han ut i tredje perioden och gör två mål. Han var beslutsam och det är vad som gör honom till en av de bästa, säger coachen Bruce Boudreau till AP.

Nicklas Bäckström hade även assist på Mike Knubles 2-0-mål i den första perioden. Totalt har han gjort 49 poäng (17+32) på 43 matcher och ligger åtta i NHL:s poängliga.

Alexander Ovechkin hade passningspoäng på båda "Bäckis" mål och gjorde dessutom själv sitt 27:e för säsongen fram till 5-1.

Erik Karlsson spelade 22.30 för Ottawa och lämnade isen utan något minustecken.

Hockeysverige.se

/
nhl
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Xabi Alonso nobbar Liverpool

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

1 timme sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.