Tisdag 27 Sep
Stockholm

"Bäckis" hyllas efter två mål i natt

 Numera är det inte bara Alexander Ovechkin som är målfarlig, Nicklas Bäckström har lärt sig han också.
1 av 3
Numera är det inte bara Alexander Ovechkin som är målfarlig, Nicklas Bäckström har lärt sig han också. Foto: Scanpix
2 av 3
3 av 3

Nicklas Bäckström går mot sin klart bästa målnotering i NHL-karriären. Efter nattens två fullträffar mot Ottawa Senators är "Bäckis" bara fem mål från fjolårets notering på 22 mål.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

I fjol gjorde Nicklas Bäckström 22 mål. Det är en notering som han med all sannolikhet kommer att krossa den här säsongen. Nattens två mål mot Ottawa Senators ger Valbosonen 17 totalt den här säsongen. Detta på blott 43 matcher.

Tidigare har den naturliga turordningen i Washington varit att "Bäckis" ska passa till Alexander Ovechkin som ska göra mål. Den traditionen är emellertid rubbad. Coachen Bruce Boudreau har tjatat på "Bäckis" att han ska skjuta oftare och tjatet har bevisligen gett resultat. Halvvägs in på säsongen hade den svenske centern skjutit drygt hundra skott. Tidigare har han aldrig skjutit fler än 174 över en hel säsong.

I nattens match var det Bäckströms skytte som utgjorde skillnaden. Washington hade en bräcklig 2-1-ledning inför den tredje perioden sedan Ottawa fått liv tack vare en sen reducering av Chris Phillips i andra perioden.

"Beslutsamhet gör honom till en av de bästa"

Nicklas Bäckström satte dock matchvinnande 3-1 blott 26 sekunder in i perioden och spädde senare på till 4-1.

- Han visade mycket ledarskap, för jag tyckte att vi spelade klumpigt i andra perioden. Då klev han ut i tredje perioden och gör två mål. Han var beslutsam och det är vad som gör honom till en av de bästa, säger coachen Bruce Boudreau till AP.

Nicklas Bäckström hade även assist på Mike Knubles 2-0-mål i den första perioden. Totalt har han gjort 49 poäng (17+32) på 43 matcher och ligger åtta i NHL:s poängliga.

Alexander Ovechkin hade passningspoäng på båda "Bäckis" mål och gjorde dessutom själv sitt 27:e för säsongen fram till 5-1.

Erik Karlsson spelade 22.30 för Ottawa och lämnade isen utan något minustecken.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.