Tisdag 27 Sep
Stockholm

Ryan Miller knäckte hatlaget - igen

Ryan Miller har varit NHL:s bästa målvakt den här säsongen. Det har inte minst rivalen Toronto Maple Leafs lidit av. I natt stoppade han 48 av 50 skott och ledde Buffalo Sabres till säsongens femte seger över Leafs.- Jag gillar dem verkligen inte, säger målvaktsstjärnan om motståndarna efter 3-2-segern.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Ryan Miller har varit en törn i sidan på de flesta lagen den här säsongen. Men värst har det varit för Toronto Maple Leafs. Den amerikanske OS-målvakten har radat upp fem segrar mot divisionskonkurrenten den här säsongen och bara släppt in åtta mål på 197 skott mot Leafs. Totalt har Buffalo tio raka segrar mot Toronto.

Sin mest spektakulära insats kom i nattens drabbning i HSBC Arena. Toronto sköt inte mindre än 50 skott mot Ryan Miller, men fick bara in två. Det gjorde att Buffalo kunde ta en 3-2-seger inför en nöjd hemmapublik.

- Jag gillar dem verkligen inte. De är en rival och de spelar i vår division. De pratar konstant om hur de ska köra på mig varje kväll. Jag älskar inget annat än att vinna mot dem och skicka dem en och en halv timme norrut, säger Ryan Miller till AP.

Miller höll nollan en bit in i tredje perioden. Där lyckades Leafs dock få utdelning två gånger om. Det räckte inte för att ge gästerna poäng. Två powerplay-mål och en assist av rookiebacken Tyler Myers såg till att vinna matchen åt Sabres.

"Försökte göra ett tredje mål också"

19-åringen, som kunde ha spelat JVM för Kanada även i år, har gjort 26 poäng (6+20) på 43 matcher och delar tredjeplatsen på rookietoppen med Philadelphia Flyers amerikan James van Riemsdyk.

- Jag har mitt livs roligaste tid. Jag försökte göra ett tredje mål också, men det viktigaste var att vi vann, säger Tyler Myers, i fjol lagkamrat med Mikael Backlund i WHL-laget Kelowna Rockets.

Jonas Gustavsson fick följa Torontos match från spelarbåset efter att ha släppt in sex puckar i onsdagsnattens förlust mot Philadelphia Flyers. Vesa Toskala stoppade 28 av 31 skott.

I Toronto fortsätter tilltänkte stjärnan Phil Kessel att ha det blytungt. På sina elva senaste matcher har han bara gjort ett mål och haft en plus- och minusnotering på -8. Maple Leafe har förlorat fyra av sina fem senaste matcher och näst sist i Eastern conference. Buffalo är tvåa i samma conference, bara en poäng efter New Jersey Devils.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.