1 av 4
2 av 4
3 av 4
Liver leker om man spelar i Detroit.
4 av 4
Liver leker om man spelar i Detroit. - Foto: Scanpix

Svensklaget Detroit exploderade i andra

Detroit Redwings bortaslog en av NHL:s formstarkaste lag.


Giganterna Detroit Redwings, med bland andra Nicklas Lidström och Henrik Zetterberg, har vaknat.

I natt bortaslog man topplaget San Jose Sharks med hela 4-1 i självaste Shark Tank och börjar nu närma sig NHL-toppen.

– Det känns bra, särskilt om man betänker hur mycket skador vi har och har haft. Nu är vi ändå med i racet kring slutspelsstrecket, säger Nicklas Lidström till Aftonbladet.

Matchen avgjordes i den andra perioden då Detroit gick från 0-1 till 3-1 på kort tid. Sen kom 4-1 i den tredje och då var det avgjort. Målskyttar blev Pavel Datsiuk, Patrick Eaves, Daniel Cleary, och Darren Helm. Patrick Marleau fixade Sharks ledningsmål.

– Vi spelade med stort tålamod och tryckt ut dem i hörnen när de anföll. Det var inte ofta de kom innanför oss backar. Sedan såg vi som sagt till att utnyttja de misstag de begick, säger Lidström.

Murray var missnöjd med lagkamraterna

Segern mot Sharks var den fjärde på fem matcher och nu är man bara en poäng bakom Los Angeles Kings som ligger på den sista slutspelsplatsen i Western Conference.

Sharks Tre Kronorback Douglas Murray var desto mer missnöjd efter matchen.

– Det har sett ut så här ett tag nu, men mot sämre motstånd har vi ändå kommit undan tack vare vår talang, suckar han.

– Mot ett lag som Detroit straffar det sig dock direkt om man går bort sig på blålinjerna hela tiden.

Han var hård mot lagkamraterna.

– Här pratas hela tiden om att vi ska börja vinna i slutspelet, men spelar vi så här kommer vi definitivt inte att göra det, säger han till Aftonbladet.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nylander "en möjlighet" nästa match

1 timme sedan

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.