Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

NHL vill förbjuda svordomar

- 10/01/2010, 18:21 -
1 av 3

Henrik Lundqvists frispråkige tränare John Tortorella sägs vara orsaken bakom NHL:s förslag.
2 av 3

Henrik Lundqvists frispråkige tränare John Tortorella sägs vara orsaken bakom NHL:s förslag.

Scanpix

3 av 3

Henrik Lundqvists frispråkige tränare John Tortorella sägs vara orsaken.

Språkbruket i NHL har blivit för vårdslöst. Därför vill ligan införa regler för att beivra bruket av svordomar och andra verbala regelöverträdelser, skriver TSN.

I ett utskick som NHL har gjort till klubbarna står det att ligan fortsättningsvis kommer att bli mer hårdhänt när det "dåligt" språkbruk. Bland annat hotar ligan med böter om det förekommer ett offentligt bruk av svordomar.

"På sistone har vi sett flera exempel på hur företrädare för olika klubbar har använt olämpligt språkbruk i sin kontakt med media, framför allt vid presskonferenser. Vi uppskattar intensiteten och passionen ni har i ert jobb, men vad som sägs offentligt och hur det sägs speglar er organisations image, NHL och sporten ishockey rent generellt", står det att läsa i NHL:s utskick.

En av de mest kritiserade när det gäller bruket svordomar är New York Rangers coach John Tortorella. Han har gjort det till en vana att salta språket med kraftuttryck.

Hockeysverige.se