Måndag 15 Aug
Stockholm

Kiprusoff utsattes för laserattack

1 av 3
2 av 3
En supporter till Vancouver Canucks använde ett udda instrument för att försöka störa Calgarymålvakten Miikka Kiprusoff.
3 av 3
En supporter till Vancouver Canucks använde ett udda instrument för att försöka störa Calgarymålvakten Miikka Kiprusoff. Foto: Scanpix

En supporter till Vancouver Canucks använde ett udda instrument för att försöka störa Calgarymålvakten Miikka Kiprusoff i lördagsnattens möte i GM Place, skriver Canadian Press.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Supportern hade tagit med sig en laserpekare till arenan och använde den för att försöka distrahera finländaren. Det pågick under i stort sett hela matchen, något som gjorde Calgary Flames coach Brent Sutter högröd av ilska.

- Både domarna och säkerhetspersonalen blev varse om det och det är svårt att det ska kunna pågå i 60 minuter under en hockeymatch utan att man lyckas lokalisera det, säger Sutter till Canadian Press.

- Det var en distraktion för vår målvakt och säkerhetspersonalen påstod att de försökte hitta den, men jag hörde efter matchen att man kunde se på tv var det kom ifrån. Så det är trist att det passerade 60 minuter hockey utan att det åtgärdades.

Laserpekare används vanligtvis i pedagogiskt syfte som ett alternativ till en pekpinne. Den ger ifrån sig ett intensiv röd ljusstråle. Miikka Kiprusoff verkar inte ha störts nämnvärt av psykningsförsöket. Dels ställdes han bara inför 21 skott under matchen, dels förde han Calgary till en 3-2-seger efter straffar. Segern gjorde att Flames distanserade Canucks med en poäng i Northwest Division.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.