Fredag 25 Jun
Stockholm

Lighting vann när ljuset återvände

Lightning vann den uppskjutna matchen mot New Jersey.
1 av 3
Lightning vann den uppskjutna matchen mot New Jersey. Foto: Scanpix
2 av 3
3 av 3

Vann den uppskjutna matchen mot New Jersey.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det tog 48 timmar, men när slutsignalen ljöd i säsongens längsta NHL-match hade Tampa Bay Lightning brutit sin mardrömssvit mot New Jersey Devils. Matchen i Prudential Center påbörjades natten mot lördag men avbröts sedan ett elfel slagit ut en del av belysningen i arenan. Tampa ledde då matchen med 3-0.

I natt återupptogs matchen. New Jersey vann visserligen den kvarvarande speltiden med 2-1, men Tampa avgick med segern, 4-2. Det var lagets första seger över Devils på de elva senaste försöken.

Matchhjälte för Floridalaget blev måltjuven Steven Stamkos. 19-åringen sköt två av Tampas mål och spelade fram till ett tredje. 44 matcher in på säsongen har han därmed redan tangerat de 23 mål han sköt på 79 matcher under rookiesäsongen i fjol.

– Det var väldigt skumt att veta att det bara vara en halv match kvar att spela. Men vi tar segrarna hur vi än kan. Vi fick våra två poäng och det är allt som räknas, säger Steven Stamkos till nhl.com.

Johnny Oduya hade en passningspoäng för New Jersey, hans första för säsongen. Den svenske OS-backen har bara gjort två poäng (1+1) 28 matcher den här säsongen.

En rätt udda detalj i matchen var att Tampa Bay Lightning tvingades byta ut två spelare jämfört med det lag som startade fredagens match. Varken Mattias Öhlund (maginfluensa) eller Matt Smaby (odefinierad skada) kunde spela nattens match och ersattes av David Hale och Andrej Meszaros.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela