Måndag 8 Aug
Stockholm

Henrik Sedin håller avståndet

1 av 3
Henrik Sedin håller undan.
2 av 3
Henrik Sedin håller undan. Foto: Scanpix
Joe Thornton är tvåa.
3 av 3
Joe Thornton är tvåa. Foto:

Spelade 1-1 med Joe Thornton i natt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Henrik Sedin är fortsatt poängkung i NHL och kedjekamraten Alex Burrows är utan tvekan ligans hetaste målskytt just nu. Efter att ha svarat för dubbla hattrick och utsetts till förra veckans första stjärna i NHL svarade 28-åringen för två nya mål i natt.

Henrik och tvillingbrorsan Daniel Sedin hade assist på Burrows 1-1-mål i den första perioden av hemmamötet med Nashville. När Burrows sedan kvitterade till 2-2 i den andra perioden var det Alexander Edler och Daniel Sedin som svarade för assisten. Burrows har därmed gjort åtta av sina 19 mål den här säsongen på sina fyra senaste matcher.

Några poäng för Canucks blev det inte. Den kanadensiske OS-backen Shea Weber dundrade in det matchvinnande 3-2-målet i spel fem mot tre sent i den tredje perioden. Då satt både Henrik Sedin och Alexandre Burrows utvisade.

Assist av Thornton

I Vancouver fick Mikael Samuelsson se sin sju matcher långa poängsvit spricka. Nashvilles Patric Hörnqvist lämnade isen poänglös för första gången på fyra matcher.

För Henrik Sedin var det tionde matchen i följd med poäng. Han är uppe i 63 poäng (20+43) på 46 matcher och har fortfarande fyra poäng mer än tvåan i poängligan, Joe Thornton. San José-centern stod för sitt ligaledande 48:e assist när det blev en 2-1-seger mot Los Angeles Kings tidigt på morgonen.

Erik Ersberg vaktade kassen för Kings och stoppade 34 av 36 skott.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.