Måndag 8 Aug
Stockholm

"Detroit Dead Wings" förnedrade i natt

1 av 4
2 av 4
3 av 4
Det är mycket som inte stämmer för Detroit Red Wings den här säsongen.
4 av 4
Det är mycket som inte stämmer för Detroit Red Wings den här säsongen. Foto: Scanpix

"Hoppas ingen därhemma såg oss spela", säger coachen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det är mycket som inte stämmer för Detroit Red Wings den här säsongen. De många skadorna är en av anledningarna till att de två senaste säsongernas Stanley Cup-finalist har gått från att vara ett pålitligt topplag till en tillvaro på gränsen till slutspel. En annan orsak till besvären är att laget inte alls besitter samma bredd som i fjol, när spelare som Mikael Samuelsson, Jiri Hudler och Marian Hossa fanns i truppen.

Nattens 0-6-förlust mot fjolårsjumbon New York Islanders kan ha varit ett av de mest förnedrande nederlagen som Red Wings har lidit i modern tid. Laget sköt bara 16 skott på mål över 60 minuter och blev nollat för sjunde (!) gången den här säsongen.

En av förklaringarna till den rent usla insatsen kan vara att laget var tillbaka i öst efter en fem matcher lång roadtrip i Kalifornien. Men Henrik Zetterberg vill inte komma med några bortförklaringar.

"Tack gode gud att det var på bortais"

- Vi har gjort många resor på västkusten tidigare och kommit tillbaka och spelat matcher. Vi ska kunna göra en bättre insats än den vi gjorde i kväll. Det finns inga ursäkter, vi var inte bra nog, säger "Zäta" till nhl.com efter att ha gjort sin sjätte raka match utan poäng.

Coachen Mike Babcock, som antagligen får nya gråa hårstrån för varje match som passerar, försökte hitta en liten strimma ljus i eländet.

- Tack gode gud att det här var på bortais. Förhoppningsvis var det ingen därhemma som såg oss spela på tv.

Den tidigare supertalangen Rob Schremp, 23, gjorde två av Islanders mål och har svarat för sex poäng (3+3) på sina fyra senaste matcher. Islanders 40-årige veterankeeper Dwayne Roloson höll nollan för första gången på 81 matcher.

Detroit befinner sig allt jämt utanför en slutspelsplats i Western Conference. New York Islanders befinner sig i samma sits i öst, men har samma poäng som åttondeplacerade Ottawa Senators.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.