Lördag 13 Aug
Stockholm

Ovechkin ville slåss - men lagkamrat "tog över" fighten

1 av 6
2 av 6
3 av 6
Ovechkin ville slåss - men lagkamrat "tog över" fighten.
4 av 6
Ovechkin ville slåss - men lagkamrat "tog över" fighten. Foto: Scanpix
5 av 6
6 av 6

"Deras kille var ute efter vår bästa spelare. Jag skulle aldrig låta det ske".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Alexander Ovetjkin har hunnit uträtta mycket under sina snart fem säsonger i NHL. Men slagits, det har superstjärnan aldrig gjort.

I natt var det emellertid mycket nära. Ovechkin hamnade i luven på Tampa Bay Lightnings pest Steve Downie under den tredje perioden av Washingtons förlustmatch. Skärmytslingen började med att Capitals kapten delade ut en tveksam tackling på Downie. Efter att de båda kombattanterna avtjänat varsin utvisning kom de ut på isen. Där utmanades Ovechkin av Downie och de båda spelarna kastade handskarna.

Något första slagsmål blev det inte för Washingtons tvåfaldige Hart Trophy-vinnare. Från Washingtons bås kom forwarden Matt Bradley skjuten som ur en kanon och tog över slagsmålet med Steve Downie.

NHL ska undersöka om Bradley lämnade båset för tidigt för att komma till Ovechkins undsättning. I så fall väntar en lång avstängning.

- Jag skulle aldrig lämna båset och bara ge mig på en kille utan vidare. Nu var deras kille ute efter vår bästa spelare. Det skulle jag naturligtvis aldrig låta ske, säger Matt Bradley till AP efter att ha fått matchstraff för förseelsen.

"En smutsig tackling"

Ovechkin var glad över lagkamratens ingripande.

- Jag kastade hjälmen och kastade handskarna, så jag var redo att slåss. "Brads" hoppade in och tog fajten åt mig. Det gjorde han bra, tycker ryssen.

I Tampa Bay fanns det ett utbrett missnöje med situationen, men inte på grund av slagsmålet. Lightnings spelare tyckte att tacklingen från Ovechkins som föranledde slagsmålet var ful.

- "Downs" gör en rörelse och han (Ovechkin) sticker ut knäet. Det var inte den fulaste tacklingen jag har sett, men jag tycker att det var smutsig. Jag tycker att det är en farlig tackling, säger den tidigare Washingtonspelaren Jeff Halpern.

Alexander Ovechkin lämnade isen mållös för fjärde gången på de fem senaste matcherna, men hade två assist. Nicklas Bäckström hade en passningspoäng.

I Tampa Bay Lightning fortsätter Steven Stamkos att vara glödhet. Han svarade för två mål och en assist i natt och förlängde sin poängsvit till sex matcher. På dessa har han svarat för tio poäng (4+6).

Victor Hedman noterades för en assist, hans tionde för säsongen. Mattias Öhlund var tillbaka i spel efter sin magsjuka.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.