1 av 7
2 av 7
3 av 7
4 av 7
5 av 7
Henrik Lundqvist och Martin Brodeur slog rekord i antal räddningar.
6 av 7
Henrik Lundqvist och Martin Brodeur slog rekord i antal räddningar. - Foto: Scanpix
7 av 7

Brodeur visade att gammal är äldst i rekordmatchen

Henrik Lundqvist och Martin Brodeur slog rekord i antal räddningar.


Det blev en målvaktskamp som kommer att gå till historien som en av de bästa i modern tid. Henrik Lundqvist och Martin Brodeur vägrade släppa in några mål.

Efter 65 minuters spel var drabbningen mellan New York Rangers och New Jersey Devils fortfarande mållös. Då hade Lundqvist stoppat 46 skott och Brodeur 51 - rekord i antal räddningar för båda två.

En straffläggning tog vid. Där lyckades Patrik Elias överlista Lundqvist och därmed avgick Devils med den ytterst knappa segern.

- Det var kul att spela. Det var en 0-0-match, men det var mycket action där ute. Det är jobbigt att förlora. Som målvakt har jag stor del i hur det går i en straffläggning, så det är alltid lite extra frustrerande när du förlorar, säger Henrik Lundqvist till nhl.com.

Rangers högerforward Ryan Callahan lyfte på hatten för båda målvakterna.

- Kvällens match var målvakternas. "Hank" var fantastisk för oss, Marty var fantastisk för oss. Det visade de i straffläggningen också. Det är tufft att inte vinna när man får iväg så många skott, men samtidigt får man ge Marty cred, han gjorde en fantastisk match.

/
/
/
/
nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!