3 av 5
4 av 5
5 av 5

Nicklas"Bäckis"Bäckström räddade kvällen

Nicklas Bäckström slog till igen - i precis rätt tidpunkt. Säsongens 19:e mål betydde 4-4 i mötet med Florida Panthers, ett möte som Washington Capitals vann efter straffar.

Kanske är det ödets ironi att de två bästa svenska målskyttarna i NHL den här säsongen tillika är de två bästa svenska passningsläggarna i ligan. Henrik Sedin, som bara har varit över 20 mål en gång tidigare i karriären, toppar på just 20 mål. Närmast bakom honom finns en annan spelare som alltid har pekats ut som en dålig skytt, Nicklas Bäckström.

"Bäckis", som gjorde 22 mål i fjol, styrde i natt in sitt 19:e mål för säsongen när hans Washington Capitals lyckades vända ett 1-4-underläge till seger i bortamötet med Florida Panthers. Målet betydde 4-4 med 7.35 kvar att spela av den tredje perioden.

"Vi kände att vi var nära"

Innan dess hade backen Brian Pothiers 4-2 sent i den andra perioden gett Capitals hopp. Bara 27 sekunder in på den tredje perioden hittade sedan Alexander Ovechkin målet för 28:e gången den här säsongen.

- Vi hade hela tiden den där känslan att något bra skulle hända, vi kände hela tiden att vi var nära. Så fort vi gjorde 4-2 i slutet av andra perioden visste vi att kunde komma tillbaka. Turligt nog för oss lyckades vi med det, säger Washingtons coach Bruce Boudreau till AP.

Théodore kom in och stängde igen

I straffläggningen klev tjecken Tomas Fleischmann fram och avgjorde tillställningen till Washingtons fördel.

Innan vändningen hade Capitals för andra matchen i rad tvingats till ett målvaktsbyte. Startande Michal Neuvirth fick lämna kassen efter att ha släppt in fyra mål på 15 skott i den första perioden mot Tampa Bay natten mot onsdagen. I natt hade tjecken det lika jobbigt. Återigen släppte han in fyras mål på sina 15 första skott. José Théodore ersatte och stoppade samtliga 15 skott han ställdes inför under den andra halvan av matchen.

Semyon Varlamov befinner sig allt jämt i farmarlaget Hershey Bears för att få speltid efter sin ljumskskada. Det är ingen större överraskning om han snart är tillbaka i Washington.

/
/

Xabi Alonso nobbar Liverpool

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.