Karusellen i Toronto Maple Leafs fortsätter att snurra runt och runt.
Karusellen i Toronto Maple Leafs fortsätter att snurra runt och runt. - Foto: Scanpix

Stålberg degraderad - Wallin tillbaka in i laget

Karusellen i Toronto Maple Leafs fortsätter att snurra runt och runt.


En svensk försvinner till farmarlaget och två andra går sannolikt in i laget. På onsdagen fick Viktor Stålberg lämna Toronto Maple Leafs efter att ha gått mål- och poänglös i sex matcher efter att ha återvänt från en axelskada den 2 januari.

23-åringen, som har gjort två mål och en assist på 17 NHL-matcher den här säsongen, skickas till farmarlaget Toronto Marlies och ersattes i truppen av slagskämpen Jay Rosehill.

Stålbergs degradering innebär sannolikt att Rickard Wallin åter träder in i laget efter att ha varit petad i 2-4-förlusten mot Carolina Hurricanes natten mot onsdag. Wallin tränade i fjärdekedjan med Colton Orr och Jamal Mayers på onsdagen.

En annan svensk som troligen finns med i Torontos laguppställning mot Philadelphia i natt är Calle Gunnarsson. Han tränar för fullt efter sin armbågsskada och ser ut att vara redo för sin första match sedan den 30 november.

---
En annan svensk som också får spela farmarlagshockey framöver är Staffan Kronwall. Calgary Flames satte upp honom på waivers härom dagen, men ingen annan NHL-klubb nappade. Därmed kunde Flames skicka honom till AHL-laget Abbotsford Heat på onsdagen.

27-åringen har bara fått förtroende i elva NHL-matcher den här säsongen. Han har även spelat sju matcher för Abbotsford under en tidigare sejour i AHL.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!