Efterlängtade mål för Lidström och Zäta

Mållös i hela 42 matcher. Men i natt träffade Nicklas Lidström äntligen rätt igen när Detroit Red Wings besegrade Carolina Hurricanes. Även "Zäta" fick slut på måltorkan.

Med sitt blott andra mål för säsongen såg den svenske OS-kaptenen Nicklas Lidström till att hjälpa Detroit Red Wings till en välbehövlig seger.

- Det viktigaste var att vi fick göra ett powerplay-mål, säger "Lidas" efter 3-1-segern över Carolina Hurricanes.

Efter usla 0-6 mot New York Islanders senast hade Detroit Red Wings pressen på sig att prestera i nattens hemmamöte med Carolina Hurricanes. Det gjorde man i tillräcklig utsträckning för att vinna.

Nicklas Lidström gav hemmalaget ledningen med 1-0 halvvägs in i den första perioden. Det var ett lättnadens mål för den 39-årige lagkaptenen. Innan nattens match hade han gått mållös i 42 matcher - den näst längsta sviten i hans karriär.

Det senaste målet kom i hemmamatchen mot Chicago Blackhawks den 8 oktober - matchen där Johan Franzén skadade korsbandet. Sedan dess har "Lidas" skjutit exakt hundra skott utan att få in puckuslingen.

- Det var skönt att äntligen se den gå in. Jag har skjutit mycket, men puckarna har missat målet, blivit undantäckta eller så har målvakterna räddat dem, säger Nicklas Lidström till AP.

- Men jag tycler att det viktigaste var att vi fick göra ett powerplay-mål. Vi har varit i behov av lite momentum i vårt powerplay.

Första målet sedan november för "Zäta"

Även Henrik Zetterberg fick bryta en besvärlig måltorka. När han satte 3-1 för Detroit i den tredje perioden var det hans första mål på tolv matcher. Senaste fullträffen kom 28 november. Han hade dessutom lämnat isen poänglös i samtliga fem matcher sedan han återvände från sin axelskada 7 januari.

- Vi behövde två poäng, särskilt när vi gav bort två poäng på Long Island. Vi var tvungna att komma tillbaka och spela bra, konstaterar "Zäta".

Glädjande på skadefronten var att Jonathan Ericsson gjorde comeback i natt. Han missade en månads spel med en knäskada som han ådrog sig i en match mot Phoenix den 14 december. I comebacken matchades svensken försiktig och spelade bara drygt 15 minuter.