- Foto: Scanpix

Första NHL-målet - ett riktigt drömmål

I somras var han en av de hetaste collegespelarna på marknaden, en center nästan hela NHL suktade efter. I natt visade 23-årige Tyler Bozak vad all uppmärksamhet handlade om.


Med sitt första NHL-mål ledde Tyler Bozak Toronto Maple Leafs till en viktig seger över Philadelphia Flyers på hemmais. Och vilket mål det var sedan. Bozak fick pucken på högerkanten, bröt in i banan och totalförnedrade den norske backen Ole-Kristian Tollefsen med en snabb dragning innan lyfte upp pucken i Mike Leightons närmaste kryss. Målet betydde 1-0 för Toronto halvvägs in i matchen.

- Vilket mål! Kvällens höjdpunkt måste det ha varit. Det var väldigt speciellt med tanke på att det var hans första NHL-mål. Det var något utöver det vanliga, säger kedjekamraten Phil Kessel till nhl.com.

Bozak hade även en passningspoäng och står noterad för fyra poäng (1+3) på sina tre första NHL-matcher.

- Killarna skämtade med mig, de sa att jag inte behöver ljuga för mina barn. När jag blir en farfar eller morfar behöver jag inte ljuga om mitt första mål. Det var skönt att få sätta dit den, säger Bozak, som skrev på för Maple Leafs som free agent efter ett par framgångsrika säsonger för University of Denver.

Toronto, som hade fyra raka förluster bakom sig, vann med 4-0 efter att målvakten Vesa Toskala stoppat 38 skott.

I laguppställningen var Calle Gunnarsson tillbaka efter en och en halv månads frånvaro. Han spelade drygt 20 minuter och var +2.

Rickard Wallin var återigen petad. Detta för att ge utrymme åt slagskämpen Jay Rosehill som kallades från farmarlaget Toronto Marlies under torsdagen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

NHL: Arizona flyttar till Utah

2 timmar sedan
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.