Söndag 14 Aug
Stockholm

Första NHL-målet - ett riktigt drömmål

I somras var han en av de hetaste collegespelarna på marknaden, en center nästan hela NHL suktade efter. I natt visade 23-årige Tyler Bozak vad all uppmärksamhet handlade om.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Med sitt första NHL-mål ledde Tyler Bozak Toronto Maple Leafs till en viktig seger över Philadelphia Flyers på hemmais. Och vilket mål det var sedan. Bozak fick pucken på högerkanten, bröt in i banan och totalförnedrade den norske backen Ole-Kristian Tollefsen med en snabb dragning innan lyfte upp pucken i Mike Leightons närmaste kryss. Målet betydde 1-0 för Toronto halvvägs in i matchen.

- Vilket mål! Kvällens höjdpunkt måste det ha varit. Det var väldigt speciellt med tanke på att det var hans första NHL-mål. Det var något utöver det vanliga, säger kedjekamraten Phil Kessel till nhl.com.

Bozak hade även en passningspoäng och står noterad för fyra poäng (1+3) på sina tre första NHL-matcher.

- Killarna skämtade med mig, de sa att jag inte behöver ljuga för mina barn. När jag blir en farfar eller morfar behöver jag inte ljuga om mitt första mål. Det var skönt att få sätta dit den, säger Bozak, som skrev på för Maple Leafs som free agent efter ett par framgångsrika säsonger för University of Denver.

Toronto, som hade fyra raka förluster bakom sig, vann med 4-0 efter att målvakten Vesa Toskala stoppat 38 skott.

I laguppställningen var Calle Gunnarsson tillbaka efter en och en halv månads frånvaro. Han spelade drygt 20 minuter och var +2.

Rickard Wallin var återigen petad. Detta för att ge utrymme åt slagskämpen Jay Rosehill som kallades från farmarlaget Toronto Marlies under torsdagen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.