1 av 2
- Foto: SCANPIX/AP
Alexander Ovechkin storspelade när han på egen hand sänke Toronto Maple Leafs.
2 av 2
Alexander Ovechkin storspelade när han på egen hand sänke Toronto Maple Leafs. - Foto: SCANPIX/AP

Fem-nomenalt, Ovechkin

Alexander Ovechkin är het igen. I natt tangerade superryssen sitt poängrekord i en match genom att göra ett mål och fyra assist på ett hjälplöst Toronto Maple Leafs.


2010 inleddes med två poänglösa matcher. Men sedan dess har Alexander Ovechkins form bara stigit och stigit. Nattens lekstuga mot Toronto Maple Leafs slutade med fem poäng - en tangering av ryssens personbästa i NHL.

24-åringen överlistade Torontokeepern Vesa Toskala redan efter 49 sekunder. Det satte tonen för en match som aldrig han bli spännande.

Efter öppningsmålet intog Ovechkin rollen som playmaker. Han hade primärassist på Washingtons fyra följande mål och stod i en klass för sig på isen.

- Jag hade bara några lyckosamma ögonblick. Vi skapade många chanser, jag höll mig framme, säger vänsterforwarden till nhl.com efter att nu ha registrerat tolv poäng (3+9) på sina fem senaste matcher.

- Han njuter när laget gör mål. Han blir lika upprymd när andra gör mål som när han själv gör mål. Vare sig han får en assist eller inte, när det går bra för laget går det bra för honom, säger coachen Bruce Boudreau.

 

Skuggar Henrik Sedin i poängligan

I och med nattens poängorgie har Alexander Ovechkin på allvar tagit upp jakten på Henrik Sedin i toppen av NHL:s poängliga. Ovechkin ligger nu tvåa, bara två poäng efter Sedintvillingen efter att ha passerat både Sidney Crosby och Joe Thornton. Washingtonstjärnan har 62 poäng (29+33) på 39 matcher.

Nicklas Bäckström spelade fram till två av Washingtons mål. Han klättrade därmed upp på femteplats i poängligan med 54 poäng (19+35) på 47 matcher.

Noterbart är att USA:s stora guldhjälte i JVM-finalen, John Carlson, kallades upp alldeles innan matchen. 19-åringen gick in och ersatte Brian Pothier som tvingades lämna återbud på grund av skada.

I Toronto var Calle Gunnarsson den enda svensken på isen. Han spelade just under 20 minuter och lyckades lämna matchen utan några minustecken. Rickard Wallin var petad för 15:e gången den här säsongen.

 

Hockeysverige.se

/
/
nhl
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

1 timme sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

1 timme sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

idag 06:30
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?