Lördag 13 Aug
Stockholm

13:e målet på 18 matcher för "Bengan"

"Bengan" är stekhet inför OS i Vancouver nästa månad.
1 av 2
"Bengan" är stekhet inför OS i Vancouver nästa månad. Foto: SCANPIX
Patric Hörnqvist gjorde sitt trettonde mål på 18 matcher.
2 av 2
Patric Hörnqvist gjorde sitt trettonde mål på 18 matcher. Foto: SCANPIX/AP

Hörnqvist lavahet inför OS.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

"Bengan" gjorde rätt som tog ut "Bengan" i OS-truppen. Patric Hörnqvist fortsätter att vara stekhet inför turneringen i Vancouver nästa månad. I natt förde han sitt Nashville Predators till en 1-0-seger över Calgary Flames sedan han gjort sitt 19:e mål för säsongen med knappa sex och en halv minut kvar att spela av matchen.

Hörnqvist samarbetade fram ett anfall med Steve Sullivan. Det slutade med att veteranen spelade fram svensken framför kassen. Där forcerade ex-djurgårdaren in segerpucken bakom Miikka Kiprusoff.

- Allt går rätt för mig. Det var egentligen inte ens en bra målchans, men "Sully" slog en bra passning och den gick in. Jag får med mig många bra studsar just nu. Jag måste fortsätta att ställa mig framför kassen och arbeta hårt varje kväll. Förhöppningsvis får jag bra studsar nästa matchen också, säger Hörnqvist till AP.

23-åringen har gjort 13 mål på sina 18 senaste matcher och är med sina 19 mål den näst bäste svenske målskytten i NHL tillsammans med Nicklas Bäckström. Bara Henrik Sedin (20) har gjort fler.

I Nashvilles interna poängliga är det bara J.P. Dumont (31 poäng) som har svarat för fler poäng än Hörnqvist (30).

 

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.