"Bengan" är stekhet inför OS i Vancouver nästa månad.
1 av 2
"Bengan" är stekhet inför OS i Vancouver nästa månad. - Foto: SCANPIX
Patric Hörnqvist gjorde sitt trettonde mål på 18 matcher.
2 av 2
Patric Hörnqvist gjorde sitt trettonde mål på 18 matcher. - Foto: SCANPIX/AP

13:e målet på 18 matcher för "Bengan"

Hörnqvist lavahet inför OS.


"Bengan" gjorde rätt som tog ut "Bengan" i OS-truppen. Patric Hörnqvist fortsätter att vara stekhet inför turneringen i Vancouver nästa månad. I natt förde han sitt Nashville Predators till en 1-0-seger över Calgary Flames sedan han gjort sitt 19:e mål för säsongen med knappa sex och en halv minut kvar att spela av matchen.

Hörnqvist samarbetade fram ett anfall med Steve Sullivan. Det slutade med att veteranen spelade fram svensken framför kassen. Där forcerade ex-djurgårdaren in segerpucken bakom Miikka Kiprusoff.

- Allt går rätt för mig. Det var egentligen inte ens en bra målchans, men "Sully" slog en bra passning och den gick in. Jag får med mig många bra studsar just nu. Jag måste fortsätta att ställa mig framför kassen och arbeta hårt varje kväll. Förhöppningsvis får jag bra studsar nästa matchen också, säger Hörnqvist till AP.

23-åringen har gjort 13 mål på sina 18 senaste matcher och är med sina 19 mål den näst bäste svenske målskytten i NHL tillsammans med Nicklas Bäckström. Bara Henrik Sedin (20) har gjort fler.

I Nashvilles interna poängliga är det bara J.P. Dumont (31 poäng) som har svarat för fler poäng än Hörnqvist (30).

 

Hockeysverige.se

/
/
/
Senaste nytt

Chicago släpper Perry: Oacceptabelt uppträdande

1 timme sedan

Klart: De kör stafetten i Östersund

idag 17:30
Anna Magnusson, Linn Persson, Elvira Öberg och Hanna Öberg.

Förbundets oro efter skandalen: "Inte acceptabelt"

idag 17:08
Utredningen efter skandalmatchen mellan Södertälje och Djurgården fortsätter. Samtidigt oroas Svenska ishockeyförbundet över det ökande antalet pyrotekniska incidenter på läktarna. Förbundets tävlingschef Magnus Mårtensson kallar det för "oacceptabelt".

Väderkaos kan försena SHL-match

idag 17:06
SHL-mötet mellan Skellefteå och Färjestad ser ut att bli försenat.

Öbergs miljonsuccé: "En trygghet"

idag 16:22
Prispengarna i skidskyttevärldscupen höjdes med 40 procent till förra säsongen. De svenska stjärnorna körde in miljoner. Pengarna är inte största moroten, men de ger en trygghet, säger Hanna Öberg.

Guide: Allt inför handbolls-VM

idag 15:34
Det svenska handbollslandslaget får vänta på sin VM-premiär till på fredag kväll. Men redan på onsdagen inleds turneringen när världsmästarna från Norge är ett av lagen som spelar. Här är förutsättningarna inför VM, som för första gången avgörs i tre olika länder.