Fredag 12 Aug
Stockholm

Mäktigt comeback av Alfredsson i natt

1 av 3
Var kung på isen när Ottawa Senators bortaslog Montreal Canadiens med 4-2.
2 av 3
Var kung på isen när Ottawa Senators bortaslog Montreal Canadiens med 4-2. Foto: Scanpix
3 av 3

Var kung på isen när Ottawa Senators bortaslog Montreal Canadiens med 4-2.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter att ha missat elva matcher med en axelskada rådde det ingen tvekan om att Daniel Alfredsson var spelsugen. I nattens comeback var han isens stora stjärna när Ottawa Senators bortaslog Montréal Canadiens med 4-2.

- Det är en fantastisk boost för oss, inte bara på grund av hans skicklighet utan även på grund av hans ledarskap. Han går ut och leder med exempel, arbetar hårt varje gång han är på isen och är pålitlig, säger lagkamraten Chris Phillips till AP om svenskens re-entré i laguppställningen.

Alfredsson gjorde sitt första mål sedan 10 november och spelade fram till ytterligare två mål när Ottawa registrerade sin andra raka seger efter fem raka förluster.

- Det var väldigt kul att vara tillbaka och spela, naturligtvis i den här byggnade också. Vårt utvisningsdödande och målvaktsspel var väldigt solitt och sedan gjorde vi några vältajmade mål också, säger lagkaptenen, som ska hjälpa Tre Kronor till framgångar i OS nästa månad.

Målvaktsspelet stod den från farmarlaget uppkallade Mike Brodeur för. 26-åringen, som är avlägsen släkting till Martin Brodeur, stoppade 30 skott och tog sin tredje seger i sin tredje NHL-match. Han höll nollan mot New York Rangers härom natten och har bara släppt in tre mål på sina tre matcher.

Rookien Zack Smith såg till att göra sitt allra första NHL-mål i karriären. Han gav Ottawa ledningen med 1-0 i numerärt underläge. Framspelad av Daniel Alfredsson.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

AIK vidare i Europa efter straffdrama

Publicerades: 2 timmar sedan

Bekräftat: Qatar-VM tidigareläggs en dag

Publicerades: 3 timmar sedan

Gyllene EM-start för Italien

Publicerades: igår 21:14

Asoro sänkte Sepsi igen – Djurgården till playoff

Publicerades: igår 21:01

Stallmästaren vill inte se sig som en hjälte

Publicerades: igår 20:17

Åstedts finaldrama – fick sjukvårdshjälp

Publicerades: igår 19:31

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.