1 av 3
Var kung på isen när Ottawa Senators bortaslog Montreal Canadiens med 4-2.
2 av 3
Var kung på isen när Ottawa Senators bortaslog Montreal Canadiens med 4-2. - Foto: Scanpix
3 av 3

Mäktigt comeback av Alfredsson i natt

Var kung på isen när Ottawa Senators bortaslog Montreal Canadiens med 4-2.


Efter att ha missat elva matcher med en axelskada rådde det ingen tvekan om att Daniel Alfredsson var spelsugen. I nattens comeback var han isens stora stjärna när Ottawa Senators bortaslog Montréal Canadiens med 4-2.

- Det är en fantastisk boost för oss, inte bara på grund av hans skicklighet utan även på grund av hans ledarskap. Han går ut och leder med exempel, arbetar hårt varje gång han är på isen och är pålitlig, säger lagkamraten Chris Phillips till AP om svenskens re-entré i laguppställningen.

Alfredsson gjorde sitt första mål sedan 10 november och spelade fram till ytterligare två mål när Ottawa registrerade sin andra raka seger efter fem raka förluster.

- Det var väldigt kul att vara tillbaka och spela, naturligtvis i den här byggnade också. Vårt utvisningsdödande och målvaktsspel var väldigt solitt och sedan gjorde vi några vältajmade mål också, säger lagkaptenen, som ska hjälpa Tre Kronor till framgångar i OS nästa månad.

Målvaktsspelet stod den från farmarlaget uppkallade Mike Brodeur för. 26-åringen, som är avlägsen släkting till Martin Brodeur, stoppade 30 skott och tog sin tredje seger i sin tredje NHL-match. Han höll nollan mot New York Rangers härom natten och har bara släppt in tre mål på sina tre matcher.

Rookien Zack Smith såg till att göra sitt allra första NHL-mål i karriären. Han gav Ottawa ledningen med 1-0 i numerärt underläge. Framspelad av Daniel Alfredsson.

Hockeysverige.se

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

Publikfest i Partille – men Sävehof utan chans

Sävehof var chanslöst i den första kvartsfinalen mot landslagsstjärnan Jim Gottfridsson och hans kompisar i Flensburg-Handewitt. Den tyska storklubben vann med 41–30 och lär knappast gå bort sig i returen i nästa vecka.

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

1 timme sedan
FBI:s misslyckande gör att den amerikanska staten nu får betala motsvarande 1,5 miljarder kronor sammanlagt till ett hundratal offer för gymnastikläkaren Larry Nassars övergrepp.

Ryska fäktare nobbar OS-kval

idag 16:56
Det blir inga ryska fäktare i OS i Paris. Ryssarna bojkottar kvalen till OS.

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

idag 16:54
Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

idag 14:58
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.