Efter en bedrövlig vecka fick New York Rangers slutligen anledning att jubla över något. - Foto: Scanpix

Ungtupparna sparkade Rangers i ändan

I natt small det emellertid ordentligt i Madison Square Garden.

Efter en bedrövlig vecka fick New York Rangers slutligen anledning att jubla över något. Laget hade gått mållöst från mötena med New Jersey Devils (0-1 efter straffar) och Ottawa Senators (0-2) innan det bara blev ett tröstmål mot St. Louis Blues (1-4) på lördagen.

I natt small det emellertid ordentligt i Madison Square Garden. Efter en tung första period där gästande Montréal Canadiens hade ryckt åt sig en 2-0-ledning föll allt på plats för Rangers. Laget gjorde sex obesvarade mål på de avslutande 40 minuterna och gav hemmapubliken anledning att jubla för första gången sedan Dallas besegrades med 5-2 inför "The Garden Faithfuls" den 6 januari.

Spelarna som gav New York Rangers det välbehövliga uppvaknandet var ungtupparna Ryan Callahan, 24, och Brandon Dubinsky, 23. Callahan svarade för två mål och två assist för andra gången den här säsongen medan Dubinsky gjorde 2+1.

Callahan reducerade till 1-2 57 sekunder in i den andra perioden innan Dubinsky gjorde två raka mål som vände matchen till blåskjortornas fördel.

Gaborik bröt måltorkan

- En förbaskat bra match av bägge två. De hade benen med sig, flög därute och spelade mycket bra utan pucken, säger lagkaptenen Chris Drury till nhl.com om den energiska duon.

Lagets mål- och poängkung Marian Gaborik hade också vaknat på rätt sida. Efter fem raka matcher utan mål gjorde hittade han nätmaskorna för 29:e gången den här säsongen med sitt 5-2-mål i tredje perioden.

Henrik Lundqvist hade en synnerligen lugn afton mellan Rangers stolpar. Efter att ha släppt in två mål på åtta skott i första perioden behövde han bara mota ytterligare tolv puckar under resten av matchen.

Rangers klev förbi Ottawa Senators och upp på sjätte plats i Eastern Conference med sina 53 poäng. Montréal missade chansen att ta sig förbi New York Islanders och upp på den åttonde och sista slutspelsplatsen. Laget har spelat ihop 50 poäng på 50 matcher.

Florida vann efter galna räddningar

Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"