Ovetjkin lovade fansen fler än fem mål och chicken wings.
1 av 3
Ovetjkin lovade fansen fler än fem mål och chicken wings. - Foto: Scanpix
2 av 3
3 av 3

"Ovie" bjöd på mål - och chicken wings

"Ville ge fansen gratis mat".


Säsongens 30:e mål kom i säsongens 40:e match. Genom att göra 5-2 på en snygg straff i hemmamötet med Philadelphia Flyers nådde Alexander Ovetjkin inte bara en fin platå - han såg även till att bjuda publiken i Verizon Center på ett skrovmål.

Dealen var nämligen den att Washington Capitals skulle bjuda publiken på kyckling om de gjorde mer än fem mål mot Flyers. Sagt och gjort.

- Vi ville ge fansen chicken wings, ge dem gratis mat, sade Ovechkin till AP med ett slugt leende efter matchen.

Ryssen, som även hade en assist, återtog andraplatsen i NHL:s poängliga från Joe Thornton. Men det var inte kring honom det kretsade den här eftermiddagen. Washingtons forward Brooks Laich var det stora utropstecknet. Han svarade för två mål och en assist när Capitals förstörde Ray Emerys comeback i Flyers kasse.

Emery hade missat en dryg månads spel på grund av en magmuskeloperation. Att påstå att hans återkomst var lyckad är att ta i. 27-åringen släppte in fem mål på 22 skott.

Isens ende svensk, Nicklas Bäckström, var poänglös för första gången på fem matcher.

Segern innebar att Washington tog tillbaka topplaceringen i Eastern Conference. Laget har en poäng mer än New Jersey Devils, men också två matcher fler spelade.

Hockeysverige.se

nhl
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!