Ryan Miller visade klassen. - Foto: Scanpix

Storseger för Buffalo i Phoenix.

Phoenix - Buffalo 2-7 (0-1, 1-4, 1-2)

Phoenix: Shane Doan (14), Radim Vrbata (16).

Buffalo: Jason Pominville 2 (13), Tyler Myers (7), Chris Butler (1), Patrick Kaleta (8), Jochen Hecht (11), Thomas Vanek (13).

Ryan Miller och Ilya Bryzgalov har varit två av NHL:s hetaste målvakter den här säsongen. De har framstått som två tänkbara kandidater till att göra upp om Vezina Trophy, som går till ligans bästa målvakt.

I natt möttes de båda 29-åringarna i en målvaktsduell när Buffalo Sabres gjorde ett ovanligt förekommande stopp i Phoenix för att möta Coyotes.

Nu blev det aldrig någon riktig kamp de båda målvakterna emellan. Redan fyra minuter in i den andra perioden var det slutspelat för Bryzgalov. Ryssen hade släppt in tre mål på 13 skott och ersattes av Jason LaBarbera. Han fick det inte mycket roligare. Buffalo gjorde mål på det mesta i anfallsväg och vann med klara 7-2.

För Bryzgalov var matchen ännu ett led i en nedåtgående trend. På sina sju senaste matcher har han släppt in 25 mål och blivit utbytt två gånger.

- Räddningarna han gjorde tidigare under säsongen lyckas han inte göra just nu. Vi kommer att fortsätta jobba med honom, (målvaktstränaren) Sean (Burke) ska arbeta med honom. Precis som resten av spelarna måste han spela bättre, konstaterar coachen Dave Tippet för AP.

Ryan Miller har än så länge inte haft någon svacka liknande Bryzgalovs. Han har bäst räddningsprocent (93,6), näst flest segrar (27) och näst lägst antal insläppta mål per match (2,01).

Det är en starkt bidragande faktor till att Buffalo nu delar ledningen i Eastern Conference med Washington Capitals.

I Buffalo var OS-backen Henrik Tallinder +3. Sett över hela säsongen är han bäst i Buffalo med +14.