Calgary förnedrat - Kiprusoff utbytt.

San José - Calgary 9-1 (3-0, 3-0, 3-1)

San José: Dany Heatley 2 (29), Joe Pavelski (10) (Douglas Murray), Manny Malhotra (8), Scott Nichol (2), Jed Ortmeyer (5), Ryane Clowe (11), Devin Setoguchi (13), Rob Blake (3).

Calgary: Robyn Regehr (1).

Calgary Flames är inne i en av säsongens värsta formsvackor. Det blev nattens bortamatch mot San José Sharks ett smärtsamt bevis på. Flames förlorade med hela 1-9 och inkasserade sin femte raka förlust efter att åtta olika San José-spelare nätat.

För Calgarys finländske målvakt Miikka Kiprusoff tog matchen slut efter två perioder. Då hade veteranen släppt in sex mål på 34 skott. San José var inte ett dugg snällare mot ersättaren Curtis McElhinney, som släppte in tre mål på tolv skott i den tredje perioden.

- Det är naturligtvis väldigt pinsamt och bedrövande. Man förväntar sig alltid något från vissa individer och vi kom inte i närheten av det. Man måste vara väldigt ödmjuk sett till vad som hände därute. När vi blir besegrade så här illa är det bäst att inse att det är en väckarklocka, säger coachen Brent Sutter till AP.

För Henrik Sedins del var det glädjande med San Josés storseger att Joe Thornton faktiskt bara plockade upp en passningspoäng och därmed inte gjorde några större framsteg i NHL:s totala poängliga.

I stället fick Sharks poäng från lite oväntat håll. Fjärdecentern Scott Nichol svarade liksom kedjekamraten Jed Ortmeyer för ett mål och två assist medan Joe Pavelski hade 1+3. Dany Heatley var Sharks enda tvåmålsskytt.

San José gick i och med segern ikapp Chicago Blackhawks. Lagen har spelat in 72 poäng och delar ledningen i Western Conference - och hela NHL.