Evgeni Malkin och Sidney Crosby gjorde nio poäng tillsammans mot New York Islanders.
1 av 3
Evgeni Malkin och Sidney Crosby gjorde nio poäng tillsammans mot New York Islanders. - Foto: Scanpix
2 av 3
3 av 3

Sex poäng av Crosby i natt - jagar Sedin

När Sidney Crosby och Evgeni Malkin blir heta samtidigt är Pittsburgh Penguins i det närmaste omöjligt att slå.


Pittsburgh - N Y Islanders 6-4 (1-0, 3-2, 2-2)

Pittsburgh: Evgeni Malkin 3 (17), Sidney Crosby 2 (32), Bill Guerin (16).

N Y Islanders: Andy Sutton (4), Freddy Meyer (1), Trent Hunter (9), Richard Park (4).

Fjolårets poängkung Evgeni Malkin hade bara gjort ett mål på tolv raka matcher inför drabbningen med New York Islanders. Över huvud taget har den ryske superstjärnan haft svårt att få spelet att lossna på samma sätt som i fjol, men kanske kom vändpunkten i natt.

Med ett hattrick ledde han tillsammans med Sidney Crosby Penguins till en 6-4-seger över Islanders, trots att det var gästerna som kontrollerade matchen under långa stunder.

- Ger man de där killarna tid och utrymme är det kört, speciellt med tanke på hur skickliga de är. De utnyttjade sitt powerplay och gjorde mål på alla chanser de hade, säger Islanders målvakt Dwayne Roloson till AP.

Islanders tog sig ikapp till 4-4 med två tidiga mål i den tredje perioden. Då klev Malkin fram och satte 5-4 i powerplay innan han fastställde slutresultatet till 6-4 i tom kasse en halvminut före slutet.

Crosby tangerade personbästat

Hattricket var hans andra för säsongen.

- Men jag tänkte inte på målen, jag försökte bara spela mitt spel och hjälpa mina kedjekamrater, säger Malkin till AP.

Sidney Crosby var involverad i allt som Pittsburgh tog sig för i anfallsväg. Han gjorde två av lagets mål och spelade fram till övriga fyra. Det innebar en tangering av hans personliga rekord och var dessutom en poäng bättre än de fem han gjorde i en match mot New York Rangers tidigare under säsongen.

Med sina 32 mål klev Crosby ikapp Patrick Marleau i toppen av NHL:s målliga, men Marleau svarade med att göra två mål i San José Sharks 5-1-seger över Los Angeles Kings och toppar allt jämnt den rankingen.

I poängligan är Crosby numera fyra bakom Henrik Sedin, Alexander Ovechkin och Joe Thornton. Pittsburghkaptenen har gjort 63 poäng (32+31) på 50 matcher.

Otrevligt incident i matchen

Matchen bjöd även på en otrevlig incident sent i den tredje perioden när Islanders back Andy Sutton gav Penguins forward Pascal Dupuis en brysk tackling bakom målet:

Hockeysverige.se

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

NHL: Arizona flyttar till Utah

1 timme sedan

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.