Torsdag 13 Maj
Stockholm

Sex poäng av Crosby i natt - jagar Sedin

Evgeni Malkin och Sidney Crosby gjorde nio poäng tillsammans mot New York Islanders.
1 av 3
Evgeni Malkin och Sidney Crosby gjorde nio poäng tillsammans mot New York Islanders. Foto: Scanpix
2 av 3
3 av 3

När Sidney Crosby och Evgeni Malkin blir heta samtidigt är Pittsburgh Penguins i det närmaste omöjligt att slå.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Pittsburgh - N Y Islanders 6-4 (1-0, 3-2, 2-2)

Pittsburgh: Evgeni Malkin 3 (17), Sidney Crosby 2 (32), Bill Guerin (16).

N Y Islanders: Andy Sutton (4), Freddy Meyer (1), Trent Hunter (9), Richard Park (4).

Fjolårets poängkung Evgeni Malkin hade bara gjort ett mål på tolv raka matcher inför drabbningen med New York Islanders. Över huvud taget har den ryske superstjärnan haft svårt att få spelet att lossna på samma sätt som i fjol, men kanske kom vändpunkten i natt.

Med ett hattrick ledde han tillsammans med Sidney Crosby Penguins till en 6-4-seger över Islanders, trots att det var gästerna som kontrollerade matchen under långa stunder.

- Ger man de där killarna tid och utrymme är det kört, speciellt med tanke på hur skickliga de är. De utnyttjade sitt powerplay och gjorde mål på alla chanser de hade, säger Islanders målvakt Dwayne Roloson till AP.

Islanders tog sig ikapp till 4-4 med två tidiga mål i den tredje perioden. Då klev Malkin fram och satte 5-4 i powerplay innan han fastställde slutresultatet till 6-4 i tom kasse en halvminut före slutet.

Crosby tangerade personbästat

Hattricket var hans andra för säsongen.

- Men jag tänkte inte på målen, jag försökte bara spela mitt spel och hjälpa mina kedjekamrater, säger Malkin till AP.

Sidney Crosby var involverad i allt som Pittsburgh tog sig för i anfallsväg. Han gjorde två av lagets mål och spelade fram till övriga fyra. Det innebar en tangering av hans personliga rekord och var dessutom en poäng bättre än de fem han gjorde i en match mot New York Rangers tidigare under säsongen.

Med sina 32 mål klev Crosby ikapp Patrick Marleau i toppen av NHL:s målliga, men Marleau svarade med att göra två mål i San José Sharks 5-1-seger över Los Angeles Kings och toppar allt jämnt den rankingen.

I poängligan är Crosby numera fyra bakom Henrik Sedin, Alexander Ovechkin och Joe Thornton. Pittsburghkaptenen har gjort 63 poäng (32+31) på 50 matcher.

Otrevligt incident i matchen

Matchen bjöd även på en otrevlig incident sent i den tredje perioden när Islanders back Andy Sutton gav Penguins forward Pascal Dupuis en brysk tackling bakom målet:

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela