Måndag 10 Maj
Stockholm

NHL-jumbons panikdrag - byter kapten

Eric Staal ersätter Rod Brind'Amour i Carolina Hurricanes.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

NHL-jumbon Carolina Hurricanes rör om i grytan. På onsdagen meddelade klubben att man tar bort C:et på veterancentern Rod Brind'Amours tröja och fäster det på den 14 år yngre Eric Staals.

Brind'Amour hade varit lagkapten i klubben sedan 2005 och var den som tog emot Stanley Cup-bucklan från Gary Bettman 2006.

"Rod har varit en fulländad ledare sedan han kom till oss för nästan tio år sedan. Han är den enda kaptenen i klubbens historia som har lyft Stanley Cup-bucklan och han kommer även i fortsättningen att spela en ledande roll i organisationen", skriver general managern Jim Rutherford i ett pressmeddelande.

"Nu är det dags för Eric att ta en ledarroll. Detta är en del av återuppbyggnadsprocessen för Hurricanes, där Eric är spelaren kring vilken laget kommer att struktureras. Vi känner oss trygga i Erics förmåga att leda sina lagkamrater och är upprymda över att inleda den här nya epoken."

Eric Staal har haft en tung säsong efter sitt fina fjolår, då han nådde 40-målsplatån för andra gången i sin karriär. Den här säsongen står han noterad för tio mål och 33 poäng.

Hockeysverige.se

nhl
Kommentera
Kopiera länk
Dela