1 av 2
Niclas Wallin har varit Carolina Hurricanes trogen sedan han flyttade till USA för närmare tio år sedan. Nu ser hans sejour i klubben att vara på väg mot ett slut.
2 av 2
Niclas Wallin har varit Carolina Hurricanes trogen sedan han flyttade till USA för närmare tio år sedan. Nu ser hans sejour i klubben att vara på väg mot ett slut. - Foto: Bildbyrån

Wallin ombeds häva sin tradeklausul

Kan tvingas bort att NHL-jumbon som vill rensa i truppen.


Niclas Wallin har varit Carolina Hurricanes trogen sedan han flyttade till USA för närmare tio år sedan. Nu ser hans sejour i klubben att vara på väg mot ett slut.

Enligt TSN har Carolinas general manager Jim Rutherford bett flera av sina veteranspelare att häva de no trade-klausuler som de har i sina kontrakt. Däribland Wallin och den interna poängkungen Ray Whitney.

Hurricanes, som är NHL:s poängmässigt sämsta lag, kommer att försöka göra sig av med de ovan nämnda spelarna innan trading deadline. Andra veteraner som kan komma att försvinna är Matt Cullen, Scott Walker, Stephane Yelle, Andrew Alberts, Aaron Ward och Manny Legace.

Detta är ett led i den föryngringsprocess som Carolina Hurricanes vill starta, en process som bland annat medförde att Eric Staal ersatte Rod Brind'Amour som lagkapten för klubben på onsdagen.

Niclas Wallin, som är inne på sista året på sitt kontrakt, har gjort tre assist på 40 matcher den här säsongen. Han har totalt spelat 510 matcher för klubben. Bara Glen Wesley (729), Rod Brind'Amour (661) och Jeff O'Neill (536) har gjort fler matcher för Carolina Hurricanes sedan klubben flyttades från Hartford till Greensboro/Raleigh 1997.

Hockeysverige.se

/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!