- Foto: Scanpix

Bjurling höll nollan - då får han en NHL-konkurrent

Södertälje har inte förstärkt färdigt inför elitseriespurten ännu. I natt stod det klart att den finske målvaktstalangen Riku Helenius kommer att stärka upp lagets målvaktssida resten av säsongen.


Kombinationen Björn Bjurling och Pontus Sjögren är uppenbarligen inget som Södertälje väljer att sätta all sin tro på under säsongsavslutningen. I natt blev det nämligen klart att den 21-årige finske målvakten Riku Helenius kommer att förstärka laget för resten av säsongen.

Enligt Helenius agent Jay Grossmans Twitter-blogg, handlar det om ett lån från Tampa Bay Lightning, som är Helenius arbetsgivare, säsongen ut. Helenius har ännu bara fått göra ett inhopp i NHL med Tampa Bay och har dessutom bara spelat tolv AHL-matcher med Norfolk Admirals den här säsongen, med en räddningsprocent på 89,6.

- Helenius är en talangfull målvakt. Det är "kö" om speltiden nu för honom, så att gå till Södertälje innebär en bra chans för honom att få spela, säger Jay Grossman till hockeysverige.se.

Precis som Bostons nästan jämngamle Tuukka Rask är Riku Helenius en Ilves-produkt från början. På meritlistan finns framförallt ett silver från U18-VM 2006, där han också utsågs till turneringens bäste målvakt.

När debuten i Södertälje kan ske, är ännu oklart.

Inhoppet i NHL

Hockeysverige.se

/
/
/
/
ssk
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

1 timme sedan

Stark högt upp i Texas

2 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?