- Foto: Scanpix

Bjurling höll nollan - då får han en NHL-konkurrent

Södertälje har inte förstärkt färdigt inför elitseriespurten ännu. I natt stod det klart att den finske målvaktstalangen Riku Helenius kommer att stärka upp lagets målvaktssida resten av säsongen.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Kombinationen Björn Bjurling och Pontus Sjögren är uppenbarligen inget som Södertälje väljer att sätta all sin tro på under säsongsavslutningen. I natt blev det nämligen klart att den 21-årige finske målvakten Riku Helenius kommer att förstärka laget för resten av säsongen.

Enligt Helenius agent Jay Grossmans Twitter-blogg, handlar det om ett lån från Tampa Bay Lightning, som är Helenius arbetsgivare, säsongen ut. Helenius har ännu bara fått göra ett inhopp i NHL med Tampa Bay och har dessutom bara spelat tolv AHL-matcher med Norfolk Admirals den här säsongen, med en räddningsprocent på 89,6.

- Helenius är en talangfull målvakt. Det är "kö" om speltiden nu för honom, så att gå till Södertälje innebär en bra chans för honom att få spela, säger Jay Grossman till hockeysverige.se.

Precis som Bostons nästan jämngamle Tuukka Rask är Riku Helenius en Ilves-produkt från början. På meritlistan finns framförallt ett silver från U18-VM 2006, där han också utsågs till turneringens bäste målvakt.

När debuten i Södertälje kan ske, är ännu oklart.

Inhoppet i NHL

Hockeysverige.se

/
/
/
/
ssk