Söndag 9 Maj
Stockholm

"Ville vinna till varje pris"

"Ovie" och Sid kämpar om pucken.
"Ovie" och Sid kämpar om pucken. Foto: Scanpix

Säsongens första möte mellan Sidney Crosby och Alexander Ovechkin blev lika intensivt som alltid. Med två mål och en assist var det Washingtons ryska superstjärna som vann matchen-i-matchen mot Crosby.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Fjolårets sju matcher klassiska maratonserie mellan Pittsburgh Penguins och Washington Capitals var främst en kamp mellan Sidney Crosby och Alexander Ovechkin. Därför var det av naturliga skäl dessa båda superstjärnor som hamnade under luppen när lagen i natt drabbade samman för första gången den här säsongen.

Sidney Crosby inledde bäst och gjorde matchens första mål inför en taggad hemmapublik i Mellon Arena. Målet tillkom efter en grov målvaktstavla av José Théodore som gick ut vid sidan av målburen för att stoppa pucken, bara för att tappa den och se Crosby slå in den efter viss kalabalik framför kassen.

Därefter var det Ovechkins show rakt igenom.

Pittsburgh hade ryckt åt sig en 3-2-ledning i mitten av den andra perioden när Ovechkin kvitterade till 3-3 med ett mål som vände matchen till gästernas favör. I den tredje perioden kom sedan knocken tidigt.

"Bäckis" satte spiken i kistan

En frispelad Tomas Fleischmann satte 4-3 efter 2.32 innan Nicklas Bäckström, med säsongens 21:a mål i powerplay, gjorde 5-3 53 sekunder senare.

- De gjorde ett sent mål i den andra perioden och kvitterade till 3-3. När vi kom ut i tredje perioden var special teams det som avgjorde matchen. Vi kunde inte döda av den där utvisningen, säger Pittsburghs coach Dan Bylsma till nhl.com och syftar på utvisningen på Bill Guerin som "Bäckis" använde till att göra 5-3.

Ovechkin, som även hade en assist i första perioden, spädde på till 6-3 i tom kasse.

- Vi ville vinna den här matchen till varje pris, det spelade ingen roll hur. Det här laget var väldigt koncentrerat och jag tycker att vi förtjänade att vinna, ansåg Alexander Ovechkin, vars lag nu har fem raka segrar.

- Vi vill bara fortsätta med det. Vi har slagit två fantastiska lag (Pittsburgh och Detroit) som var i Stanley Cup-final. Sista matchen (mot Detroit) spelade vi uselt och vann ändå, men i dag startade vi bra och avslutade bra. Det är ett stort tecken för oss. 

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela