Jonas Gustavsson kommer att vara Torontos förstaval under resten av säsongen.
1 av 2
Jonas Gustavsson kommer att vara Torontos förstaval under resten av säsongen. - Foto: Scanpix
2 av 2

Nu är "Monstret" förstemålvakt

I natt gjorde Jonas Gustavsson sin första match som uttalad förstamålvakt för Toronto Maple Leafs. Det gick bra för honom, sämre för Toronto. Laget förlorade mot Tampa Bay Lightning med 2-3.


Jonas Gustavsson och finländaren Vesa Toskala har delat närmaste broderligt på arbetsbördan mellan Toronto Maple Leafs stolpar den här säsongen. Så kommer det troligen inte att bli fortsättningsvis.

Inför nattens bortamatch i Tampa indikerade coachen Ron Wilson att han har för avsikt att ge Gustavsson mer istid än Toskala framöver. Det komprimerade spelschemat gör det emellertid svårt för Wilson att matcha den svenske rookien i den utsträckningen han skulle vilja.

- Jag vill använda Jonas mer, men det blir tufft med det schemat vi har. Jag kommer inte att försöka ha ihjäl den stackars killen, säger Ron Wilson till Toronto Star.

- Jag vill inte att ha ska vara död lagom till OS. Han kommer ju inte att få det uppehåll som de andra får, fortsätter Wilson och syftar på att Gustavsson ska backa upp Henrik Lundqvist i Vancouver.

"Han har gått igenom mycket"

Jonas Gustavsson har haft en tuff rookiesäsong med två hjärtingrepp, en ljumskskada och NHL:s ihåligaste försvar framför sig. Trots det finns det en tro på svenskens förmåga inom klubben.

- Han håller fortfarande på att lära sig sitt hantverk. Han har gått igenom mycket och jag försöker bara hantera honom på bästa sätt, säger Ron Wilson.

I natt gjorde Gustavsson en habil insats när Toronto föll med 2-3 mot Tampa Bay Lightning efter förlängning. Martin St. Louis slog in segerpucken efter i powerplay efter att Toronto tagit en klumpig utvisning för att ha haft för många spelare på isen. Gustavsson räddade 29 av 32 skott mot ett Tampa utan petade Victor Hedman.

Calle Gunnarsson hade en assist för Toronto. Fyra av hans fem assist hittills har kommit i matcher mot just Tampa Bay Lightning.

Noterbart är att Toronto ännu en gång valde att peta Rickard Wallin till förmån för slagskämpen Jay Rosehill.

Hockeysverige.se

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!