Henrik Sedin är uppe i 50 assists.

Henrik Sedin spelade fram till ett av målen när Vancouver Canucks hemmabesegrade Dallas Stars med 4-3 på fredagsmorgonen. Det var svenskens 50:e assist för säsongen.

En assist var i minsta laget då både Alexander Ovechkin (2+1 mot Pittsburgh) och Joe Thornton (0+2 mot Anaheim) klättrade närmare svensken i toppen av poängligan. Ovechkin är nu bara tre poäng efter Henrik Sedn, som har gjort 71 poäng (21+50) så här långt.

Mest minnesvärt från morgonens match blev Dallasmålvakten Alex Aulds jättetabbe. Dallas ledde med 2-1 och hade ett powerplay i slutet av den andra perioden när Auld misshanterade pucken och gav Alex Burrows fritt fram att kvittera.

- Jag gav honom pucken och han hade öppet mål. Det blev en vändpunkt i matchen. Det är jobbigt att släppa en sådan puck och sedan förlora matchen med ett mål, sade Auld till AP efter matchen.

Christian Ehrhoff sköt 3-2-målet framspelad av tvillingarna Sedin fem minuter in i den tredje perioden. Kyle Wellwood satte sedan matchvinnande 4-2 innan backen Trevor Daley reducerade i slutsekunderna.

Loui Eriksson gjorde sitt 21:a mål för säsongen medan Tom Wandell hade en assist för Dallas.