Fredag 14 Maj
Stockholm

"Han var en hemsk spelare"

1 av 3
Jack Johnson gillar inte Dean Lombardis uttalande om hans bakgrund.
2 av 3
Jack Johnson gillar inte Dean Lombardis uttalande om hans bakgrund. Foto: Scanpix
3 av 3

Är Jack Johnson dagar i Los Angeles Kings räknade? Efter den konflikt som har blossat upp mellan honom och klubbens general manager Dean Lombardi är det inte omöjligt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I en intervju med bloggen frozenroyalty.net sågar Lombardi sin backtalangs bakgrund, skriver Los Angeles Times. Jack Johnson spelade collegehockey för Michigan innan han kom till NHL. Det är en skolning som Lombardi inte ger mycket för.

- Killen fick aldrig någon coachning (på University of Michigan). Jack gjorde precis vad han ville, säger Dean Lombardi till bloggen.

General managern menar att Jack Johnson fortfarande lider av den coachning han fick - eller inte fick - på University of Michigan och påstår att skolans legendariske coach Red Berenson är en medioker tränare.

- Jack var ett fullblod därute, men han for omkring över hela isen. Han var en hemsk hockeyspelare. Man imponerades över hans atletiska förmåga - hur han åkte skridskor, sköt och passade. Men han hade ingen aning om var han var på väg.

"Ansvarslöst och oprofessionellt"

Jack Johnson tar inte lätt på kritiken. 23-åringen, vald som tredje spelare i draften 2005, säger till Los Angeles Times att han är stolt över att ha representerat Michigan.

- Red (Berenson) är en av de bästa coacher och personer jag har mött. Att min general manager sågar mig som person, kritiserar mig som spelare och kallar mig en hemsk ishockeyspelare är ansvarslöst och oprofessionellt.

Genom Los Angeles Kings pr-ansvarige låter Dean Lombardi hälsa att han har blivit felciterad.

Jack Johnson ryktades vara på väg bort från Los Angeles Kings redan i somras, men har blivit kvar i klubben. Den här säsongen har han svarat för 18 poäng (4+14) på 49 matcher. Hans plus- och minusstatistik är sämst i laget, -18.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela