Wallin till högertvekar om klubbyte.
Wallin till högertvekar om klubbyte. - Foto: Scanpix

"Det finns ett lag som vill ha mig"

Wallin tvekar om klubbyte.


Carolina Hurricanes vill trada Niclas Wallin - och skriva nytt kontrakt med honom. Det säger den 34-årige backen i en intervju med kuriren.nu.

Bodensaren är inne på sista året på sitt nuvarande kontrakt och sitter på en så kallad no trade-klausul. Den har NHL-jumbon Carolina Hurricanes bett honom att häva så att klubben kan byta bort honom innan trading deadline i början av mars.

- Det finns ett lag som vill ha mig och det här är ett lag som jag tror har stora chanser att vinna Stanley Cup. Det känns smickrande, säger den tidigare Luleå- och Brynäsbacken till Norrbottens-Kuriren.

Har inte tagit några beslut

Han har ännu inte beslutat sig för om han ska gå med på att låta sig bli tradad. Det är ett svårt beslut av flera orsaker.

- Nu är alla helger fyllda med aktiviteter för barnen. Det känns inte rätt att lämna allting i händerna på min fru. Även om jag är övertygad om att hon skulle fixa det, säger Niclas Wallin.

- Samtidigt hade det varit riktigt roligt att åka iväg, spela hockey och komma hem med en ny buckla.

"Luleå som gäller"

Carolina general manager Jim Rutherford, som har bett Wallin att häva sin tradeklausul, vill samtidigt förlänga hans kontrakt med två säsonger. I sommar ska han och familjen besluta om det blir en flytt till hem till Sverige och Luleå eller en fortsatt vistelse i Nordamerika.

- Jag har hela tiden sagt att när jag flyttar hem och om jag fortfarande spelar hockey så är det Luleå som gäller och det vet "Osten" också om. Men just nu vet jag inte hur det blir nästa säsong.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!