Stundom utspelat. Men med NHL:s hetaste kedja i laget är allt möjligt för Vancouver Canucks. I natt körde de över Chicago Blackhawks med 5-1 efter att Henrik Sedin gjort tre nya poäng.
1 av 3
Stundom utspelat. Men med NHL:s hetaste kedja i laget är allt möjligt för Vancouver Canucks. I natt körde de över Chicago Blackhawks med 5-1 efter att Henrik Sedin gjort tre nya poäng. - Foto: Scanpix
2 av 3
3 av 3

Två nya mål av Henrik Sedin i natt

Stundom utspelat. Men med NHL:s hetaste kedja i laget är allt möjligt för Vancouver Canucks. I natt körde de över Chicago Blackhawks med 5-1 efter att Henrik Sedin gjort tre nya poäng.


Vancouver - Chicago 5-1 (3-0, 0-0, 2-1)

Vancouver: Henrik Sedin 2 (23) (Daniel Sedin 2), Mikael Samuelsson (17), Steve Bernier (11), Daniel Sedin (14) (Henrik Sedin).

Chicago: Jonathan Toews (17) (Niklas Hjalmarsson).

Daniel och Henrik Sedins succé vill inte ta slut. Tidigt på söndagsmorgonen ryckte Henrik Sedin åt sig en fyrapoängsledning i NHL:s poängliga efter att ha svarat för två mål och en assist i 5-1-segern över topplaget Chicago Blackhawks.

Brorsan Daniel Sedin var inte sämre med ett mål och två assist och tredjelänken Alex Burrows hade assist på alla tre målen.

- Det känns bra, säger Henrik Sedin till Canadian Press. Vi var tålmodiga därute, väntade in våra chanser och jag tycker inte att vi gav bort speciellt mycket i andra änden. Det går bra just nu.

Chicago, som kan skryta med en av ligans främsta backuppsättningar, hade svårt att försvara sig mot Vancouvers heta trio.

"Den andra killen gör också mål"

- Ibland är det svårt att veta vem som är vem därute. De är grymma på att spela pucken och har en väldigt bra kemi, säger Chicagostjärnan Patrick Kane till Daily Herald.

- Jag vet att en av dem är avslutaren, men i år verkar ju den andra killen också göra mål.

Chicago hade ett kraftigt övertag i skottstatistiken - 44-28 - och satte bitvis hård press på målvakten Roberto Luongo, som hade ett till hälften nytt försvar framför sig. Canucks kom till spel utan tre av sin viktigaste backar - Kevin Bieksa, Willie Mitchell och Sami Salo. De ersattes av Aaron Rome, Nolan Baumgartner och Brad Lukowich.

- De är ett av de bästa lagen i väst, men vi gjorde en solid match. Vi hade några backar borta, men killarna som kom in höjde sig, tycker Henrik Sedin.
Mikael Samuelsson lämnade också isen som målskytt. Hans 1-0-mål drygt sju minuter in i matchen var hans 17:e fullträff för säsongen.

I Chicago assisterade Niklas Hjalmarsson till Jonathan Toewss tröstmål.

Hockeysverige.se

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Xabi Alonso nobbar Liverpool

1 timme sedan

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

2 timmar sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.