Onsdag 12 Maj
Stockholm

Hedman bänkad - tillbaka som vinnare

Rookien: "Nyttigt för mig".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Tampa Bay - Atlanta 2-1 (1-1,0-0, 0-0, 0-0, 1-0)

Tampa Bay: Steven Stamkos (27), Jeff Halpern (avg. straff).

Atlanta: Nik Antropov (13).

Efter en match på läktarplats var Victor Hedman tillbaka i Tampa Bay Lightnings laguppställning i lördagsnattens hemmamatch mot Atlanta Thrashers. 19-åringen spelade 22.29 och var -1 när Lightning vann med 2-1 efter straffar.

Den svenske rookien är glad över att vara tillbaka i laget, men konstaterar också att petningen i matchen mot Toronto Maple Leafs tidigare i veckan kan ha varit välbehövlig.

- Mentalt var det nyttigt för mig att få en titt uppifrån (pressläktaren). Allt ser så mycket enklare däruppifrån. Det var bra - vi hade ledigt i fredags också - för mig att få rensa skallen och tänka på allt utom hockey, säger Hedman till St. Petersburg Times.

Det krävdes fem straffrundor mellan Tampa och Atlanta för att avgöra matchen. Tampas finske keeper Antero Niittymäki blev matchvinnare genom att stoppa 37 av 38 skott under ordinarie matchtid och förlängning för att därefter hålla tätt i straffläggningen.

Jeff Halpern var den enda Tampaspelaren att överlista Johan Hedberg i Atlantas målgård. Hedberg stoppade 25 av 26 skott i övrigt under matchen.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela