Femte raka för Detroit-svenskarna

Försvararen Andreas Lilja övertygade och noterades för två assist.

Detroit slog Calgary på bortaplan med 5-2 i nattens NHL-ishockey. Försvararen Andreas Lilja övertygade och var delaktig i två av Detroits mål. Han assisterade både till det första och andra målet. Henrik Zetterberg noterades för en assist när han spelade fram Jiri Hudler till det matchavgörande 3-2-målet. Detroit har i och med nattens seger vunnit fem matcher i rad.

Loui Eriksson svarade för sitt nionde mål för säsongen när han kvitterade till 1-1 för sitt Dallas. Mötet mot Anaheim var en målsnål tillställning som avgjordes på straffar. Där var Anaheim bäst och Ryan Getzlaf satte den avgörande straffen bakom Marty Turco i Dallas mål.

Columbus hemmaslog Atlanta med 2-0. Rick Nash fortsatte att göra mål - hans backhand i den första perioden innebar 1-0 för Columbus. Det var den femte matchen i följd som Nash noterades för ett mål, hans tionde totalt denna säsong. RJ Umberger satte sitt åttonde för säsongen när han med dryga minuten kvar slog in 2-0 i tom bur. Columbus som har haft tre förluster i rad är därmed åter ett segrande lag.