Fredag 27 Maj
Stockholm

Nu gör "Bulan" äntligen mål igen

Första målet på en månad för Patrik Berglund.
Första målet på en månad för Patrik Berglund. Foto: Scanpix

Första målet på en månad för Patrik Berglund.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Patrik Berglund har haft en besvärlig andra NHL-säsong med lite istid och dålig offensiv utdelning. I natt fick västeråssonen i alla fall anledningen att jubla. Med sitt första mål på en månad hjälpte han St. Louis Blues till en 2-0-seger över formsvaga Calgary Flames.

21-åringen hade gått poänglös från sina fem senaste matcher och hade bara två assist på 13 matcher sedan det senaste målet kom i en match mot Minnesota Wild den 26 december.

Berglunds mål var resultatet av lite skicklighet och ganska mycket tur. Han dribblade sig in i försvarszonen och sköt ett ganska tamt skott som styrdes i nät via Calgarycentern Dustin Boyds skridsko.

- Jag hade ett långt byte och ville bara få i väg pucken. Jag vet fortfarande inte hur pucken gick in ... på någon skridsko eller något ... men den gick in. Det var skönt att göra mål igen, säger Patrik Berglund till St. Louis Post-Dispatch.

David Perron fastställde slutresultatet till 2-0 i den tredje perioden och Calgary lämnade isen utan seger för sjunde matchen i följd. I St. Louis kasse stoppade Ty Conklin samtliga 34 skott.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela