Torsdag 26 Maj
Stockholm

Kom från AHL fyra timmar innan match - sänkte Lundqvist

Conner sänkte Lundqvist med två mål.
1 av 3
Conner sänkte Lundqvist med två mål. Foto: Scanpix
2 av 3
3 av 3

"Något av det största jag varit med om".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Han dök upp i New York fyra timmar innan nedsläpp. Då fick Chris Conner reda på att han skulle ersätta Bill Guerin i Pittsburgh Penguins förstakedja med Sidney Crosby som center.

Den 26-årige forwarden tackade för förtroendet genom att göra två mål på Henrik Lundqvist - framspelad av Crosby - när Penguins besegrade New York Rangers med 4-2 i Madison Square Garden.

- Det är definitivt något av det största jag har varit med om. Jag tänker inte ljuga, det har varit skoj. Jag rankar det däruppe med debuten och kanske det första målet, säger Chris Conner till nhl.com.

Den kortvuxne ytterforwarden gjorde sju mål på 71 matcher för Dallas Stars mellan 2006 och 2009. I övrigt har amerikanen mest spelat farmarlagshockey.

Conner gav Penguins ledningen med 1-0 tidigt i den första perioden och satte sedan det matchvinnande 3-2-målet i mitten av den tredje. Detta bara en minut efter att Evgeni Malkin kvitterat Rangers ledning.

Rangers, som hade gått två raka matcher utan mål, fick två välkomna fullträffar från Artem Anisimov. Ryssen hade gått 18 matcher utan mål innan nattens match.

- Det här var smärtsamt. Vi kämpade oss tillbaka. I andra perioden spelade vi riktigt bra. I tredje perioden fick de ett turmål på en styrning på en av våra spelare. Vi har haft en massa sådana här match den här säsongen och det skulle vara väldigt annorlunda om vi lyckades vinna dem, säger Henrik Lundqvist som stoppade 24 av 27 skott innan Pascal Dupuis satte 4-2 i tom kasse.

På andra sidan isen gjorde Marc-André Fleury comeback efter att ha brutit ett finger och missat fyra matcher.

Rangers ligger åtta i Eastern Conference, men har bara en poäng till godo på Boston Bruins som har spelat två matcher färre. Pittsburgh är fyra, två poäng bakom New Jersey Devils som toppar Atlantic Division.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela