Fredag 27 Maj
Stockholm

Kris i Calgary - då kallas Backlund upp

"Jag är glad över att få chansen".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Calgary Flames har förlorat sju raka matcher och behöver en gnista för att tända slutspelshoppet igen. Den gnistan kan vara Mikael Backlund. I natt kallades han upp från farmarlaget Abbotsford Heat för att bidra med offensiv kraft i ett lag som har haft väldiga problem att göra mål den sista tiden.

Pressen är därmed stor på Flames förstaval från draften 2007 att leverera.

- Jag vill inte se på saken på det sättet, säger Backlund till Calgary Sun.

- Jag är glad över att ha blivit uppkallad och vill hjälpa laget att vinna lite matcher,men jag förväntar mig inte att jag ska vara en hjälte. Jag vill vara en, men jag vill samtidigt inte sätta för mycket press på mig själv.

Mikael Backlund har svarat för tio mål och 22 poäng på 47 matcher för Abbotsford Heat i AHL. Han är inte helt nöjd med den summan.

- Jag känner att jag kan göra mycket mer. Jag spelar min första hela säsong i Kanada och det är en skillnad i antalet matcher. Men sedan i julas har spelet känts bättre och bättre och självförtroendet har ökat, menar han.

Den 20-årige västeråsaren begick NHL-debut redan i fjol. Efter JVM i Ottawa fick han spela en match för Calgary Flames innan han skickades till Kelowna Rockets i juniorligan WHL.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela