- Foto: Scanpix

Kris i Calgary - då kallas Backlund upp

Publicerades: 27 Jan 2010, 10:56

"Jag är glad över att få chansen".


Calgary Flames har förlorat sju raka matcher och behöver en gnista för att tända slutspelshoppet igen. Den gnistan kan vara Mikael Backlund. I natt kallades han upp från farmarlaget Abbotsford Heat för att bidra med offensiv kraft i ett lag som har haft väldiga problem att göra mål den sista tiden.

Pressen är därmed stor på Flames förstaval från draften 2007 att leverera.

- Jag vill inte se på saken på det sättet, säger Backlund till Calgary Sun.

- Jag är glad över att ha blivit uppkallad och vill hjälpa laget att vinna lite matcher,men jag förväntar mig inte att jag ska vara en hjälte. Jag vill vara en, men jag vill samtidigt inte sätta för mycket press på mig själv.

Mikael Backlund har svarat för tio mål och 22 poäng på 47 matcher för Abbotsford Heat i AHL. Han är inte helt nöjd med den summan.

- Jag känner att jag kan göra mycket mer. Jag spelar min första hela säsong i Kanada och det är en skillnad i antalet matcher. Men sedan i julas har spelet känts bättre och bättre och självförtroendet har ökat, menar han.

Den 20-årige västeråsaren begick NHL-debut redan i fjol. Efter JVM i Ottawa fick han spela en match för Calgary Flames innan han skickades till Kelowna Rockets i juniorligan WHL.

Hockeysverige.se

/
/
nhl
Relaterat
Senaste nytt

Fem snackisar under första dagen på Ullna

1 timme sedan

Dubbeltrubbel i vinden för Grant: "Kämpigt"

2 timmar sedan
Titelförsvaren Linn Grant och Alex Norén var de stora publikfavoriterna under första dagen på Ullna. Men vinden ställde till det för de svenska stjärnorna. Det var lite kämpigt, säger Grant.

Muchovas mäktiga vändning – final mot Swiatek väntar

2 timmar sedan
Långa slagdueller, stenhård kamp om varje boll och dramatiskt in i det sista. Karolina Muchova och Aryna Sabalenka gav allt för en plats i finalen på Roland Garros. Bara en kunde nå den – och sensationellt lyckades Muchova efter en enorm vändning.

Cykelstjärnan i tårar efter knivattacken

2 timmar sedan
Danske cykelstjärnan Jonas Vingegaard var djupt berörd över knivattacken i franska Annecy. Efter etappsegern i Criterium du Dauphine sade han med tårar i ögonen: En dag som den här betyder cykel ingenting.

Svenske talangens jättesuccé i proffsdebuten

idag 16:36
Svenske golftalangen Ludvig Åberg har fått en drömstart på proffslivet på PGA-touren. Eslövssonen gick den första ronden på tre slag under par och har tätkänning.

Stoppades i Qatar – ölsponsor förlänger med Fifa

idag 15:40
Budweiser förlänger sitt avtal med Internationella fotbollsförbundet (Fifa). Det nya avtalet med Ab Inbev, som äger Budweiser, gör att ölmärket blir officiell VM-öl för de två kommande världsmästerskapen: dam-VM i Australien och Nya Zeeland i sommar och herr-VM i Nordamerika 2026.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.