Fredag 27 Maj
Stockholm

Efterlängtat livstecken från Modin

Modin avgjorde.
Modin avgjorde. Foto: Scanpix

Avgjorde för Columbus mot Nashville.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Bara ett mål och en assist på sina 17 första matcher den här säsongen. Fredrik Modin har inte direkt glänst sedan han återvände till isen efter sina skadeproblem.

I natt gjorde den OS-uttagne njurundasonen dock sin hittills viktigaste insats för Columbus Blue Jackets den här säsongen. Med sitt 3-0-mål säkrade han segern i mötet med Nashville Predators.

Modin satte sitt andra mål för säsongen 8.39 in i den tredje perioden. Detta efter att ha tryckt in en lös puck i målgården efter kamp med Jason Arnott.

- På något sätt studsade pucken fram till vänster om deras målvakt (Pekka Rinne) och mitt mellan benen på en av deras killar. Jag försökte bara trycka in den och såg till att den hamnade på min klubba, berättar Modin om målet för AP.

Kristian Huselius hade gjort 2-0 för Columbus bara 39 sekunder för Modins mål. Målet kom i powerplay efter förarbete av bland annat Anton Strålman.

Nashville svarade för en stark avslutning på matchen och fick in två reduceringar. Patric Hörnqvist svarade för den andra, hans 21:a mål för säsongen. 23-åringen hade även ett gyllene läge att kvittera, men Steve Mason stoppade hans styrningsförsök i slutminuten.

- Vår målvakt var den bästa spelaren på isen och det behövde han vara i dag. Han visade att han kan vinna matcher på egen hand, säger coachen Ken Hitchcock om Mason, som har haft en tung säsong efter att ha blivit utsedd till årets rookie i fjol.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela